Στις 100 δόσεις «κλειδώνει» η συμφωνία κυβέρνησης - Τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια - iefimerida.gr

Στις 100 δόσεις «κλειδώνει» η συμφωνία κυβέρνησης - Τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 100 και όχι στις 120 δόσεις φέρεται να «κλειδώνει» η συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών σχετικά με τη ρύθμιση στην οποία μπορούν να υπαχθούν οι επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από ανώνυμο αξιωματούχο που συμμετέχει στα κλιμάκια της διαπραγμάτευσης, η Τρόικα δεν έκανε δεκτή την αρχική εισήγηση της ελληνικής πλευράς για 120 δόσεις στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών, ενώ αναμένει την πλήρη ανάλυση των επιπτώσεων της εφαρμογής του μέτρου στα δημοσιονομικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεδομένου ότι η συνολική ρύθμιση θα προβλέπει, παράλληλα, «κούρεμα» έως και στο 90% των προσαυξήσεων και των προστίμων.

Φέρεται ωστόσο να είναι σύμφωνη ώστε το πλαφόν αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο να οριστεί τελικά στις 100 δόσεις.

Πάντως, σημειώνεται ότι, ήδη η κυβέρνηση έχει δεχθεί ότι θα υπάρχει «επίβλεψη ορθής εφαρμογής» της ρύθμισης από τους Τροϊκανούς, η οποία θα αποτελεί τμήμα του νόμου για τα «κόκκινα» δάνεια.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τι θα ισχύσει για τις διαγραφές προστίμων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ