Bloomberg: Ο Σαμαράς θέλει να δείξει ότι έχει ακόμα τη δύναμη στα χέρια του - iefimerida.gr

Bloomberg: Ο Σαμαράς θέλει να δείξει ότι έχει ακόμα τη δύναμη στα χέρια του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε αιφνιδίως ο Αντώνης Σαμαράς την Τετάρτη, «παίζει» ως θέμα αιχμής στα διεθνή μέσα.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει το πρακτορείο Bloomberg που προσπαθεί να δει πίσω από τις γραμμές και να εξηγήσει τους λόγους που ώθησαν τον πρωθυπουργό να προβεί σε αυτή την κίνηση. Αναφέρει πως η συγκυβέρνηση επιθυμεί να λάβει άμεσα τη ψήφο εμπιστοσύνης, έτσι ώστε να ξεκινήσει τις προετοιμασίες, τον Φεβρουάριο, για την εκλογή του ΠτΔ και παράλληλα να βάλει ένα τέλος στη φημολογία περί πρόωρων εκλογών.

Η λύση της ψήφου εμπιστοσύνης προτιμήθηκε διότι η κυβερνητική πλευρά ανέμενε από την αντιπολίτευση να ζητήσει και η ίδια ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης στο Bloomberg. Επιπλέον με αυτή την κίνηση θέλουν να δηλωθεί σε όλους τους τόνους που δεν υπάρχει πρόθεση πρόωρων εκλογών πριν από την προεδρική εκλογή του Μαρτίου, συνέχισε ο αξιωματούχος.

Από την μεριά του ο γνωστός αναλυτής Γιάννης Λούλης μιλώντας στο πρακτορείο σημείωσε: «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η υποστήριξη στην κυβέρνηση μειώνεται και ότι η κοινή γνώμη θέλει εκλογές. Η κίνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης είναι μια προσπάθεια να πάρει υποστήριξη από τους δανειστές και να δείξει πως ακόμα κατέχει τη δύναμη».

Ακόμα και τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς απέρριπτε την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, τα κρατικά ομόλογα άρχισαν να πέφτουν και η ανησυχία των δανειστών αυξήθηκε για το κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορέσει να καλύψει τις οικονομικές ανάγκες της μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης, τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Λούλης συμπληρώνει: «Η κυβέρνηση ήταν θορυβημένη από τις ευρωεκλογές και είδε πως είχε κάνει πολλά λάθη στρατηγικής». Το άρθρο καταλήγει ως εξής: «Εάν η κυβέρνηση εξασφαλίσει την εκλογή νέου Προέδρου, δεν αναμένονται εκλογές πριν από τον Μάιο του 2016».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ