O Σοπέν ερωτεύθηκε παράφορα. Ξανά! [εικόνες] - iefimerida.gr

O Σοπέν ερωτεύθηκε παράφορα. Ξανά! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
O Σοπέν ερωτεύθηκε παράφορα. Ξανά! [εικόνες] | iefimerida.gr 0
O Σοπέν ερωτεύθηκε παράφορα. Ξανά! [εικόνες] | iefimerida.gr 1
O Σοπέν ερωτεύθηκε παράφορα. Ξανά! [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, πολλοί ήταν αυτοί που ανακάλυπταν -οπωσδήποτε μαγεμένοι- το αναγεννημένο δημοτικό θέατρο του Πειραιά, φτάνοντας εκεί για να δουν την παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Ερωτευμένος Σοπέν» με τον κορυφαίο πιανίστα Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, μόνο, να συνοδεύει την ασύλληπτη αναβιωμένη χορογραφία του Γιαννίκ Μποκέν. Τώρα ο Ερωτευμένος Σοπέν επιστρέφει εκεί όπου άνθησε ο έρωτάς του.

Καθόλου τυχαία οι περσινές παραστάσεις έγιναν αμέσως sold out. Κάτι που αναμένεται να γίνει ξανά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, και για τις παραστάσεις στις 10,12,15 και 16 Οκτωβρίου. Ο τραγικός έρωτας του Βέρθερου για την Σαρλότε θα κυριεύσει και πάλι τον χώρο, μέσα από την πυρετική και μαζί αισθαντική απόδοση του Γιώργου Εμμανουήλ Λαζαρίδη. Πέρυσι, παρακολουθώντας την παράσταση, συχνά ένιωθες την ανάγκη να κλείσεις τα μάτια, παραδομένος στη μουσική, στην εκπληκτική ερμηνεία του σπουδαίου μουσικού.

Επί σκηνής θα δούμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους των δύο εραστών -της Σαρλόττε και του Βέρθερου- σε δυο εναλασσόμενες διανομές τους Ευρυδίκη Ισαακίδου και Ντανίλο Ζέκα και τους Μαρία Κουσουνή και Βαγγέλης Μπίκος. Στο ρόλο του Άλμπερτ, συζύγου της Σαρλόττε ο Θανάσης Σολωμός και στο ρόλο του Βίλχελμ, επιστήθιου φίλου του Βέρθερου, ο Ίγκορ Σιάτζκο.

Εμπνευσμένη από το επιστολικό μυθιστόρημα Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε και τις υπέροχες μελωδίες από έργα για πιάνο του Σοπέν, η χορογραφία του Μποκέν κρατάει τους βασικούς χαρακτήρες του έργου, που έγραψε ο Γκαίτε στην ηλικία των 24 ετών, ωστόσο αλλάζει τα δεδομένα του χρόνου και του τόπου που ξεδιπλώνεται το ερωτικό δράμα του Βέρθερου ο οποίος θα ηττηθεί στο τέλος από το πάθος του: ενώ στο κείμενο του Γκαίτε περιγράφεται η πρώτη συνάντηση του ήρωα με τη Σαρλόττε και μετά από καιρό ανακαλύπτουμε τον ορμητικό έρωτά του για εκείνη, το δίπρακτο μπαλέτο του Μποκέν ξεκινάει με το δεδομένο του ασίγαστου έρωτα του Βέρθερου για τη Σαρλόττε, η οποία όμως είναι παντρεμένη με τον Άλμπερτ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ