Παραιτήθηκε η υπεύθυνη ασφαλείας του Ομπάμα, μετά τη γκάφα με τον εισβολέα στον Λευκό Οίκο - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε η υπεύθυνη ασφαλείας του Ομπάμα, μετά τη γκάφα με τον εισβολέα στον Λευκό Οίκο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κενά ασφαλείας στην φύλαξη του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα οδήγησαν τελικά στην παραίτηση της διευθύντριας της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Τζούλια Πίρσον.

Λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για τραγικές ελλείψεις στην ασφάλεια, όπως η υπόθεση του εισβολέα στο Λευκό Οίκο ή ότι οπλισμένος άνδρας βρέθηκε στο ίδιο ασανσέρ με τον... Ομπάμα, ήταν φανερό ότι κάποιος έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη.

Η Τζούλια Πίρσον – η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (οι οποίες έχουν επιφορτιστεί με την ασφάλεια του εκάστοτε αμερικανού προέδρου) – ήταν επί 18 μήνες στο πόστο αυτό.«Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο» δήλωσε στο Blomberg και πρόσθεσε: «Το Κογκρέσο έχασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητά μου να διοικήσω την υπηρεσία. Και τα μέσα ενημέρωσης κατέστησαν σαφές ότι ήταν αυτό που περίμεναν...».

Δήλωσε ακόμη ότι δεν αντιμετωπίζει με στωικότητα την απόφασή της να παραιτηθεί. «Είναι επώδυνο να αφήνω την Υπηρεσία» παραδέχθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ