Ανώτατη κυβερνητική πηγή: Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν αποτελεί τεστ για την προεδρική εκλογή - iefimerida.gr

Ανώτατη κυβερνητική πηγή: Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν αποτελεί τεστ για την προεδρική εκλογή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να επιδείξει η χώρα «θεσμική σταθερότητα» επικαλέστηκε ανώτατη κυβερνητική πηγή για να αιτιολογήσει την απόφαση των δύο πολιτικών αρχηγών κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, λίγο μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η ίδια πηγή υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή δεν συνιστά... τεστ για την εξεύρεση των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν έχει καμία σχέση. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτεί υποχρεωτική συναίνεση, προβλεπόμενη από το σύνταγμα. Μέσα στις διαπραγματεύσεις που περνάμε, η Ελλάδα μέσα στις δυσκολίες που περνάμε και θα τις περάσουμε , έχει απέναντί της έλλειψη σοβαρότητας από την αξιωματική αντιπολίτευση» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν λέγανε συνέχεια ότι θα κάνουμε εκλογές ; 'Όχι όλα θα γίνουν όπως λέει το σύνταγμα και όπως είναι το σωστό και πρέπει» .

Η ανώτατη κυβερνητική πηγή υποστήριξε ακόμη ότι «η διαπραγμάτευση με τη τρόικα πάει καλά».

Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση που τηρεί: «Μέσα στις διαπραγματεύσεις, μέσα στις δυσκολίες που περνάμε και θα περάσουμε η κυβέρνηση έχει απέναντί της μια έλλειψη σοβαρότητας από την αξιωματική αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ