Οργή μουσουλμάνων: Πως η ιερή πόλη της Μέκκας έγινε... Μανχάταν -Πανύψηλα κτίρια και καταστήματα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οργή μουσουλμάνων: Πως η ιερή πόλη της Μέκκας έγινε... Μανχάταν -Πανύψηλα κτίρια και καταστήματα [εικόνες]

Ο εκσυγχρονισμός στη Μέκκα εξοργίζει τους πιστούς -Πανύψηλα κτίρια και καταστήμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μέκκα είναι πόλη της Σαουδικής Αραβίας και αποτελεί την ιερότερη πόλη των Μουσουλμάνων και σύμφωνα με την Ισλαμική πίστη, οι πιστοί πρέπει να στρέφονται προς τη Μέκκα για να εκπληρώσουν τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις (Ναμάζ).

Τα τζαμιά είναι όλα προσανατολισμένα προς την Κάαμπα στη Μέκκα. Ο προφήτης των Μουσουλμάνων, ο Μωάμεθ, γεννήθηκε στη Μέκκα και πιστεύεται ότι το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων, το Κοράνιο, δόθηκε από τον Θεό στον προφήτη Μωάμεθ το 610 Κ.Χ. στη Μέκκα. Η πόλη υπήρξε κάτω από Οθωμανική κυριαρχία κατά τα έτη 1517-1917.

Ο Οσάμα Αλ-Μπαρ, ο δήμαρχος της Μέκκα σήμερα, θυμάται όταν ήταν παιδί ότι περπατούσε από το σπίτι του μέχρι την Κάαμπα. Εκείνη την εποχή, η Μέκκα ήταν τόσο μικρή. Τώρα, η αγορά και τα μικρά σπίτια έχουν εξαφανιστεί και έχουν δώσει τη θέση τους σε τεράστια κτίσματα και πολυτελή ξενοδοχεία, τα οποία συνωστίζονται γύρω από το Μεγάλο Τζαμί. Η θέα της πόλης από ψηλά έχει αλλάξει, καθώς παντού υπάρχουν γερανοί για τη δημιουργία όλο και περισσότερων κτιρίων.

«Ο πατέρας μου και όλοι οι άνθρωποι που ζούσαν στη Μέκκα, σήμερα δεν θα την αναγνώριζαν» δήλωσε ο Αλ-Μπαρ.

Αυτήν την εβδομάδα μάλιστα, η Μέκκα θα πλημμυρίσει από Μουσουλμάνους, οι οποίοι θα συρεύσουν κατά χιλιάδες σε αυτήν την ιερή πόλη για το ετήσιο προσκύνημά τους, το Χατζ, και θα αντικρίσουν μια πόλη που υφίσταται τις περισσότερες αλλαγές στην ιστορία της. Μετά την επίσκεψή τους στη Μέκκα, οι πιστοί αποκτούν το τίτλο του Χατζή. Οι μη μουσουλμάνοι απαγορεύεται να επισκεφτούν την πόλη.

Τεράστια κτίρια έχουν υψωθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για τις αλλαγές στον ιερό τόπο τους, τονίζοντας ότι έτσι απογυμνώνεται η πνευματικότητά της. Αναφέρουν επίσης ότι η κατασκευή όλων αυτών των κτιρίων αχρηστεύει το 1.400 ετών μήνυμα του Χατζ, ότι δηλαδή όλοι οι Μουσουλμάνοι, πλούσιοι και φτωχοί, είναι ίσοι απέναντι στον Θεό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ