Η Βαλερί Τριερβελέρ εκπλήσσει -Με λιωμένα μποτάκια και ένα λάπτοτ, σε νέο ρόλο [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Βαλερί Τριερβελέρ εκπλήσσει -Με λιωμένα μποτάκια και ένα λάπτοτ, σε νέο ρόλο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ θα περίμενε κανείς η επιτυχία του βιβλίου της «Ευχαριστώ για αυτή τη στιγμή», που πουλήθηκε σε 500.000 αντίτυπα, να την έχει καθηλώσει, η Βαλερί Τριερβελέρ έγινε άλλος άνθρωπος.

Η πρώην Πρώτη Κυρία μετανάστευσε κυριολεκτικά στη Μαδαγασκάρη, για μεγάλο διάστημα, προκειμένου να γράψει ένα ρεπορτάζ για τη φτώχεια. Βρέθηκε ανάμεσα σε παιδιά που ψάχνουν στα σκουπίδια αντί να πάνε στο σχολείο. Εκανε πεζόδρομο με τις ώρες, κοιμήθηκε με κατσαρίδες και τα ποντίκια -αυτό διαβεβαιώνει το περιοδικό Paris Match, όπου εργάζεται- προκειμένου να ζήσει για λίγο τη φτώχεια και τη μιζέρια των κατοίκων.

Τη φωτογραφία από το ξενοδοχείο της ανέβασε το περιοδικό

Η Βαλερί Τριερβελέρ εκπλήσσει -Με λιωμένα μποτάκια και ένα λάπτοτ, σε νέο ρόλο [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Το περιοδικό αναφέρει ότι η Βαλερί Τριερβελέρ δεν έκανε ποτέ μεγάλο ρεπορτάζ όσο καιρό εργαζόταν εκεί, πριν γνωρίσει τον Φρανσουά Ολάντ.

«Σήμερα μοιάζει εντελώς διαφορετική» αναφέρει η δημοσιογράφος του Paris Match που της έχει πάρει συνέντευξη, με αφορμή το ταξίδι στη Μαδαγασκάρη.

«Αυτή που μοιάζει τόσο παγωμένη κάτω από τα φλας των φωτογράφων, τώρα μοιράζεται μαζί μας τις συγκινήσεις της και τα βιώματά της. Στα ταξίδια που πραγματοποιούσε ως Πρώτη Κυρία και στη συνέχεια ως αποπεμφθείσα Πρώτη Κυρία γνώρισε άλλα πράγματα: πώς να συναντάς εθελοντές στημένους, πώς να επισκέπτεσαι τα καλύτερα νοσοκομεία και πώς να αποφεύγεις την ουσία και την πραγματικότητα. Σήμερα, η Βαλερί Τριερβελέρ χρησιμοποιεί αυτή τη γνώση σε άλλη κατεύθυνση. Δημοσιογράφος υπήρξε, δημοσιογράφος θα παραμείνει» σχολιάζει το περιοδικό και παραθέτει τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε:

  • -Ενοιωσα την ανάγκη να μιλήσω για τον πόνο όσων υποφέρουν σιωπηλά και να αναδείξω τη δουλειά όσων τους βοηθούν
  • -Η πολιτική απομονώνει τα πάντα στους πάντες. Ενας ηγέτης δεν βλέπει την πραγματικότητα
  • -Η γραφή με βοήθησε να ξεπεράσω το παρελθόν. Δεν δέχομαι τις κατηγορίες για ψέμματα
  • -Κανείς δεν με αναγνωρίζει στα βάθη ενός χωριού της Μαδαγασκάρης ή σε ένα φτωχό προάστιο στην άκρη του κόσμου. Είναι προφανώς ο καλύτερος τρόπος για να περάσω σε άλλα πράγματα, να γυρίσω σελίδα. Και να γίνω τελικά ο εαυτός μου, απελευθερωμένη από το παρελθόν.
Η Βαλερί Τριερβελέρ εκπλήσσει -Με λιωμένα μποτάκια και ένα λάπτοτ, σε νέο ρόλο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η Βαλερί Τριερβελέρ εκπλήσσει -Με λιωμένα μποτάκια και ένα λάπτοτ, σε νέο ρόλο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η Βαλερί Τριερβελέρ εκπλήσσει -Με λιωμένα μποτάκια και ένα λάπτοτ, σε νέο ρόλο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ