Βραζιλία: Με προεκλογικό ρέγκε βίντεο ο οικολόγος υποψήφιος σπάει ταμεία [βίντεο] - iefimerida.gr

Βραζιλία: Με προεκλογικό ρέγκε βίντεο ο οικολόγος υποψήφιος σπάει ταμεία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει πολύ λίγες πιθανότητες να εκλεγεί αλλά θα αφήσει εποχή. Ο υποψήφιος των Οικολόγων για την προεδρία της Βραζιλίας Εντουάρντο Χόργκε κατάφερε όλο το διαδίκτυο να μιλάει για εκείνον.

Ξαναπήρε την επιτυχία ρέγκε Don't Worry Be Happy, του αμερικανού τραγουδιστή Bobby McFerrin, έβαλε στίχους που αποθεώνουν το πρόγραμμά του και έγινε επιτυχία στο διαδίκτυο. Ο πρώτος γύρος της προεδρικής εκλογής στη Βραζιλία είναι στις 3 Οκτωβρίου.

To διαδίκτυο δεν είναι πολύ στοργικό για τον Οικολόγο

Βραζιλία: Με προεκλογικό ρέγκε βίντεο ο οικολόγος υποψήφιος σπάει ταμεία [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο Εντουάρντο Χόργκε, γιατρός στο επάγγελμα, από την Μπαϊα, έχει μόνο 1% στις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, πάνω από 350.000 άνρθρωποι είδαν το προεκλογικό βίντεο κλιπ του σε σημείο που οι τοπικές εφημερίδες να αναφέρουν ότι «η Βραζιλία υιοθέτησε το κλιπ, όχι τον Χόργκε».

Ο υποψήφιος των Πρασίνων, στο τραγουδιστό βίντεο κλιπ του, ασκεί καταρχήν κριτική στην νυν πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ: «Αρκετά με τις συχνότητες της Δεξιάς, κανείς δεν αντέχει τη Ντίλμα, ακόμη κι αν είναι «η Ντίλμα τρελάθηκε», αναφέρει το τραγούδι και παραπέμπει στον λογαριασμό "Dilma Bolada" που δημιούργησε ένας χιουμορίστας στα social media για την Πρόεδρο της Βραζιλίας.
Κάνει όμως κριτική και στην Μαρίνα Σίλβα, πρώην ηγέτη του κόμματος των Οικολόγων και η οποία το εγκατέλειψε για να πάρει την αρχηγία στο σοσιαλιστικό κόμμα, με το οποίο σήμερα είναι υποψήφια με αξιώσεις για την Προεδρία της Βραζιλίας: «Κανείς παπάς δεν θα με κάμψει, κάτω οι προκαταλήψεις, ζήτω ο έρωτας». Ο Χόργκε αναφέρεται εδώ στην στροφή 180 μοιρών που έκανε η Σίλβα για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Αρχικά ήταν υπέρ και στη συνέχεια τη μάλωσε ένας παπάς της ευαγγελικής εκκλησίας, στην οποία ανήκει.
«Πέρα από την μουσική ποιότητα του κομματιού» γράφει η τοπική εφημερίδα O Estado de São Paulo, το βίντεο του υποψηφίου κάνει αναφορά και στην χρήση της μαριχουάνα, της οποίας ο οικολόγος υποψήφιος είναι υποστηρικτής για την νομιμοποίησή της.
Ο Χόργκε εμφανίζεται επίσης με ποδήλατο και μέσα στα δημόσια μέσα μεταφοράς, τα οποία φιλοδοξεί να αναβαθμίσει στην κοινωνία της Βραζιλίας, σύμφωνα με το πρόγραμμά του.

Βραζιλία: Με προεκλογικό ρέγκε βίντεο ο οικολόγος υποψήφιος σπάει ταμεία [βίντεο] | iefimerida.gr 1


Το βίντεο έγινε παραγωγή από μια εταιρεία που ειδικεύεται στα ψηφιακά μέσα. Ο διευθυντής της, Pedro Guadalupe, δήλωσε ότι του στοίχισε μόνο 97 ευρώ η παραγωγή του, και αυτό «για να πληρώσει τους μουσικούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ