Βαρύ πλήγμα για τον Κάμερον -Εφυγε ο βασικός του χρηματοδότης για τα... μάτια του Φάρατζ - iefimerida.gr

Βαρύ πλήγμα για τον Κάμερον -Εφυγε ο βασικός του χρηματοδότης για τα... μάτια του Φάρατζ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από αλλού το περίμενε και από αλλού του έρχονται τα κακά μαντάτα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. Έπειτα από χρόνια το δίπολο Τόρις-Εργατικοί σπάει και το UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ προβάλλει ως ένας ισχυρός παίκτης που... κλέβει σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης.

Αν ήταν μια φορά πλήγμα η πρόσφατη αποχώρηση του αντιδήμαρχου του Λονδίνου, Ρίτσαρντ Μπαρνς, αυτή του Άρον Μπανκς είναι... μαχαιριά στην καρδιά των Τόρις! Ο εν λόγω επιχειρηματίας και ένας εκ των βασικών χρηματοδοτών του συντηρητικού κόμματος ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης που φεύγει διαπαντός από τις τάξεις του προς χάριν του Νάιτζελ Φάρατζ.

«Έχω υποστηρίξει τους Συντηρητικούς για αρκετά χρόνια, αλλά συνειδητοποίησα πως τελικά το UKIP είναι αυτό το κόμμα που πρεσβεύει τις ιδέες μου», ήταν η λακωνική ανακοίνωση του Μπανκς, προσθέτοντας με νόημα πως «πλέον, το να είσαι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι περίπου σαν να έχεις εισιτήριο πρώτης θέσης για τον Τιτανικό, καθώς η παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι οικονομικά βιώσιμη».

Αντίστοιχη κριτική, σε σκληρό ύφος, είχε κάνει προ ημερών και ο Μπαρνς αποχωρώντας από τους Τόρις. Είχε πει χαρακτηριστικά: «To UKIP μιλά, ακούει και εκπροσωπεί τους απλούς άνδρες και γυναίκες αυτής της χώρας με έναν τρόπο που τα άλλα κόμματα δεν μπορούν να κατανοήσουν», ανέφερε ο Μπαρνς σε ανακοίνωσή του. Η ανακοίνωση για τις δυο αποχωρήσεις έγιναν λίγο πριν από την ομιλία του Κάμερον στο συνέδριο του κόμματος, το τελευταίο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ