Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί στο Ντονέτσκ - iefimerida.gr

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί στο Ντονέτσκ

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί στο Ντονέτσκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, καθώς οβίδες έπεσαν πολύ κοντά σ' ένα σχολείο ανήμερα της φθινοπωρινής επιστροφής των μαθητών στα θρανία, ενώ βομβαρδίσθηκε και ένα ταξί, έγινε γνωστό από την περιφερειακή διοίκηση.

Οπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν όταν οβίδα εξερράγη κοντά στο σχολείο που βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο, το οποίο αποτελεί τις τελευταίες ημέρες θέατρο σφοδρών μαχών ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους αντάρτες.

«Η οβίδα έπεσε σε απόσταση πέντε μέτρων από το σχολείο, σπάζοντας τα τζάμια. Τα παιδιά κατέβηκαν σ' ένα υπόγειο», δήλωσε πηγή από τη δημαρχία. Φαίνεται πως δεν υπάρχουν παιδιά μεταξύ των θυμάτων.

Ανταποκριτής του Ρόιτερς είδε μια τρύπα από την έκρηξη στην αυλή του σχολείου αριθμός 57 στην περιοχή Κιέβσκι του Ντονέτσκ και άλλον έναν κρατήρα σε κοντινό δρόμο.

Άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίσθηκε σε ταξί το οποίο επλήγη από μια ρουκέτα, διευκρινίσθηκε σε ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ