Στα 1,7 δις ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος - iefimerida.gr

Στα 1,7 δις ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πενταπλάσια σε σχέση με το 2012 είναι τα χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ, με το ποσό των απλήρωτων λογαριασμών μέχρι τα τέλη Ιουλίου να σκαρφαλώνει στα 1,7 δις ευρώ.

Η σύγκριση με το 2012 είναι αναπόφευκτη, καθώς τότε εισήχθη η πληρωμή μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ του λεγόμενου χαρατσιού ή αλλιώς του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ). Τότε, οι απλήρωτοι λογαριασμοί δεν ξεπερνούσαν τα 300 εκατ. ευρώ.

Και αν και με την εισαγωγή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) επιχειρήθηκε η αποσύνδεση της οφειλής του φόρου με το κόστος ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εταιρείας, οι οφειλέτες του χαρατσιού απείχαν τόσο από την πληρωμή του φόρου όσο και από την πληρωμή του ρεύματος.

Συγκεκριμένα, οι απλήρωτοι λογαριασμοί από 1,4 δισ. ευρώ στις αρχές του 2014, ανήλθαν στα τέλη Ιουλίου σε 1,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 950 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε οφειλές νοικοκυριών, τα 430 εκατ. ευρώ σε χρέη χρηστών υψηλής τάσης και τα 180 εκατ. ευρώ αφορούν οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η δυναμική των απλήρωτων λογαριασμών οδηγεί τη Διοίκηση της επιχείρησης στην εκτίμηση ότι οι οφειλές θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ