Απίστευτο: 9 εκατ. Ιρακινοί παρακολουθούν κάθε Παρασκευή ριάλιτι σόου με πρωταγωνιστές τζιχαντιστές [βίντεο] - iefimerida.gr

Απίστευτο: 9 εκατ. Ιρακινοί παρακολουθούν κάθε Παρασκευή ριάλιτι σόου με πρωταγωνιστές τζιχαντιστές [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ακραίες εποχές δημιουργούν και ακραίες καταστάσεις και μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ερμηνευθεί το ριάλιτι σόου που έχει συνεπάρει εκατομμύρια Ιρακινούς.Ο λόγος για την εκπομπή «In the Grip of Justice» η οποία προβάλλεται κάθε Παρασκευή από το κρατικό κανάλι Al Iraquia και καθηλώνει περίπου εννέα εκατομμύρια τηλεθεατές οι οποίοι παρακολουθούν συλληφθέντες τρομοκράτες να επιστρέφουν στον «τόπο του εγκλήματος» και να περιγράφουν τις δολοφονικές επιθέσεις τους.

Στη πλειονότητα των περιπτώσεων οι συλληφθέντες οδηγούνται σιδηροδέσμιοι, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας μια κίτρινη στολή (μοιραίοι οι παραλληλισμοί με το πορτοκαλί του Γκουαντάναμο) στα σημεία όπου έδρασαν για να περιγράψουν με κάθε λεπτομέρεις τις πράξεις τους.

Στο... μενού υπάρχουν και οι δραματικές συναντήσεις με θύματά τους που γλίτωσαν είτε με συγγενείς θυμάτων με τα πνεύματα πολλές φορές να οξύνονται.

Το ριάλιτι σόου δεν είναι καινούριο αφού προβάλλεται στην τηλεόραση από το 2005. Οι πρωταγωνιστές, αρχικά ήταν συλληφθέντες από το ιρακινό στρατό ή τις αμερικανικές δυνάμεις, ωστόσο, πλέον ένα μεγάλο κομμάτι είναι τρομοκράτες που ανήκουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Η εκπομπή μεταδίδεται με την... ευγενική βοήθεια του ιρακινού υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ στόχος των αρχών είναι να πείσουν τους τηλεθεατές πως η κρατική μηχανή και οι δυνάμεις ασφαλείας εργάζονται στο φουλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ