Κατατέθηκε η τροπολογία για την εθελοντική συμμετοχή της ναυτιλιακής κοινότητας στην αντιμετώπιση της κρίσης - iefimerida.gr

Κατατέθηκε η τροπολογία για την εθελοντική συμμετοχή της ναυτιλιακής κοινότητας στην αντιμετώπιση της κρίσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τροπολογία που κυρώνει το συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας, και το οποίο υπεγράφη πέρσι από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την Ναυτιλιακή Κοινότητα, κατατέθηκε αποψε στη βουλή.Το συνυποσχετικο προβλέπει την εθελοντική οικονομική παροχή της Ναυτιλιακής Κοινότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της χώρας αντί της υποχρεωτικής που ίσχυε πέρυσι και το έχουν υπογράψει το 90% των ναυτιλιακών εταιριών.

Πρόκειται για την επισφράγιση της επιθυμίας της Ναυτιλιακής Κοινότητας να συνδράμει, στην προσπάθεια της χώρας για τη σταθεροποίηση της Οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι συμβαλλόμενοι (Ελληνικό Δημόσιο και Ναυτιλιακή Κοινότητα) εκτιμούν ότι η οικειοθελής παροχή μαζί με:

Σύμφωνα με την τροπολογία ο αριθμός των ναυτιλιακών εταιρειών που συμμετέχουν στη διαδικασία οικειοθελούς προσφοράς ανέρχεται σε 478 με πηγές του Υπουργείου Ναυτιλίας να υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των πλοίων, που δηλώθηκε εκ μέρους των ναυτιλιακών εταιρειών, στο πλαίσιο της παραπάνω προσφοράς, προσεγγίζει το 90% του συνόλου των πλοίων που φέρουν Ελληνική σημαία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ