Στοιχεία σοκ από την Unicef: Τουλάχιστον 3.700 παιδιά έμειναν ορφανά λόγω Εμπολα - iefimerida.gr

Στοιχεία σοκ από την Unicef: Τουλάχιστον 3.700 παιδιά έμειναν ορφανά λόγω Εμπολα

Στοιχεία σοκ από την Unicef: Τουλάχιστον 3.700 παιδιά έμειναν ορφανά λόγω Εμπολα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θλίψη προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Unicef, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της οποίας, τουλάχιστον 3.700 παιδιά στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε έχουν χάσει έναν ή και τους δύο γονείς τους από τον ιό Εμπολα από την έναρξη της επιδημίας στη δυτική Αφρική.

Πολλά από τα ορφανά μάλιστα έχουν εγκαταλειφθεί, καθώς δεν τα δέχεται η ευρύτερη οικογένειά τους λόγο του φόβου της μόλυνσης.

«Τα παιδιά αυτά έχουν άμεση ανάγκη από ιδιαίτερη προσοχή και υποστήριξη, πολύ περισσότερο καθώς πολλά από αυτά αισθάνονται ανεπιθύμητα, δηλαδή είναι εγκαταλειμμένα. Τα ορφανά γενικά αναλαμβάνει ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς τους, όμως σε κάποιες κοινότητες ο φόβος για τον Έμπολα είναι πιο ισχυρός από τους οικογενειακούς δεσμούς» υπογράμμισε ο Μανουέλ Φοντέν περιφερειακός διευθυντής της Unicef για τη δυτική και κεντρική Αφρική.

Η Unicef υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των παιδιών που έχουν χάσει τουλάχιστον έναν από τους γονείς τους από την επιδημία ενδέχεται να «διπλασιαστεί ως τα μέσα Οκτωβρίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ