Μαρκόπουλος: Η ύφεση στο Νότο θα μολύνει σύντομα το Βορρά - iefimerida.gr

Μαρκόπουλος: Η ύφεση στο Νότο θα μολύνει σύντομα το Βορρά

Μαρκόπουλος: Η ύφεση στο Νότο θα μολύνει σύντομα το Βορρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να προχωρήσει η Ευρώπη σε ταχύτερες αποφάσεις και πιο τολμηρές πολιτικές, υπογράμμισε ο Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας στη διάσκεψη των Προέδρων των Οικονομικών Επιτροπών των κοινοβουλίων της ΕΕ.

Στη διάσκεψη της ιταλικής προεδρίας με αντικείμενο «Το δημοσιονομικό σύμφωνο, η τραπεζική ένωση και η χρηματοδότηση της ανάπτυξης» στην οποία έδωσε το παρών και ο Ολι Ρεν, ο κ. Μαρκόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας ότι αν δεν ακολουθηθούν πιο τολμηρές πολιτικές, η ύφεση στο Νότο θα «μολύνει» σύντομα και το Βορρά.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στα δύο παράδοξα που έφερε η κρίση. «Πρώτον, οι χώρες με μεγαλύτερη ανάγκη από χρηματοδότηση της ανάπτυξης είναι αυτές με μεγάλη ύφεση, μεγάλο χρέος, πολλά δημοσιονομικά μέτρα και μικρή εσωτερική ζήτηση. Αυτά όλα, προκαλούν αύξηση επιτοκίων και κόστους χρηματοδότησης και φέρνουν κόκκινα δάνεια. Τα αυξημένα επιτόκια είναι τραπεζικός κανόνας αλλά όχι πολιτική.

Δεύτερον, είναι η πραγματική οικονομία ίδια για βορρά και νότο; Είναι ίδια για Γερμανία και Ελλάδα η Ιταλία; Π.χ. έχουμε αποφασίσει πόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θέλουμε; Διότι το πρώτο θύμα της κρίσης είναι οι ΜΜΕ αλλά ταυτόχρονα και το όχημα της ανάκαμψης...», πρόσθεσε ο κ. Μαρκόπουλος, που κατέληξε λέγοντας: «Αρα η Ευρώπη ζητά ταχύτερες αποφάσεις και πιο τολμηρές πολιτικές. Διαφορετικά η ύφεση στον νότο θα "μολύνει" σύντομα τον βορρά».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Κώστας Μαρκόπουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ