Τρία ψέματα που λέμε στον εαυτό μας και μας κάνουν αντιπαραγωγικούς στη δουλειά μας - iefimerida.gr

Τρία ψέματα που λέμε στον εαυτό μας και μας κάνουν αντιπαραγωγικούς στη δουλειά μας

Τρία ψέματα που λέμε στον εαυτό μας και μας κάνουν αντιπαραγωγικούς στη δουλειά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πιο συχνό λάθος που κάνει κάποιος όταν προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγικότητα του, είναι ότι ξεγελάει τον εαυτό του πως μπορεί να τα καταφέρει, ενώ ουσιαστικά έχει κάνει μία «τρύπα στο νερό».

Είναι όπως όταν κάποιος αποφασίζει να ακολουθήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και πείθει τον εαυτό του ότι του αξίζει να φάει ένα γλυκό, αφού για μία ημέρα δεν χρησιμοποίησε το ασανσέρ, αλλά ανέβηκε στο σπίτι του από τις σκάλες!

Τα ψέματα της παραγωγικότητας μπορεί να είναι μοχθηρά, μπορεί να είναι λύκοι μεταμφιεσμένοι σε πρόβατα, μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε καλά για μερικά λεπτά, όμως στην πραγματικότητα κρύβεστε πίσω από αυτά και δεν κάνετε καμία αξιόλογη προσπάθεια.

Είναι προτιμότερο να δουλεύετε έξυπνα, παρά σκληρότερα από το συνηθισμένο. Ενα μέρος της έξυπνης εργασίας περιλαμβάνει τη βασική προϋπόθεση να είστε ειλικρινείς με όσα επιλέγετε να κάνετε ή όχι.

Το Business Insider συγκέντρωσε σε μία λίστα τα τρία πιο συνηθισμένα ψέμματα που λέει ο κάθε εργαζόμενος στον εαυτό του ενώ προσπαθεί να είναι πιο παραγωγικός.

Ψέμα: Το παιχνίδι της αναβλητικότητας

Συνήθως, το παιχνίδι της αναβλητικότητας είναι μια αέναη διαδικασία, με αποτέλεσμα να πηγαίνετε για τα πολλά και να χάνετε και τα λίγα. Για παράδειγμα, αποφασίζετε να τρέξετε πολλά project μαζί, δεν τα ολοκληρώνετε μεμονωμένα και στο τέλος λέτε την γνωστή ατάκα «θα το κάνω μετά». Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα, καθώς στο 99% των περιπτώσεων καταλήγετε να εργάζεστε μανιωδώς το Σαββατοκύριακο για να φέρετε εις πέρας όλες τις εργασίες που έχουν deadline τη Δευτέρα. Το αποτέλεσμα θα έχει λάθη και παραλείψεις.

Αλήθεια: Δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα ταυτόχρονα

Εστιάστε σε κάτι που είναι σημαντικό, αφιερώστε χρόνο και βάλτε προτεραιότητες.

Ψέμα: Δεν έχω χρόνο

Ο χρόνος περνάει και εσείς πιέζεστε από τις εργασίες που τρέχουν. Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου παραγωγικό, αφού αυξάνεται κατακόρυφα το άγχος σας και η υπομονή σας λιγοστεύει.

Αλήθεια: Μπορείτε να βρείτε τρόπο να διαχειριστείτε σωστά τον χρόνο σας

Μέχρι και έρευνες έχουν γίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Βασικό κλειδί είναι να αντιληφθείτε ότι πρέπει να μοιράσετε σωστά τις ώρες που έχετε στη διάθεσή σας και να φτιάξετε ένα πλάνο.

Ψέμα: Είμαι παραγωγικός γιατί ήμουν τρομερά απασχολημένος

Πολλές φορές πέφτετε στην παγίδα και πιστεύετε πως έχετε «βγάλει» αρκετή δουλειά, γιατί απλώς ήσασταν τρομερά απασχολημένος. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ήσασταν παραγωγικός.

Αλήθεια: Πρέπει να εξετάζετε τι έχετε κάνει πραγματικά

Φτιάξτε μία λίστα με όλα όσα έχετε κάνει. Στο τέλος της ημέρας διαβάστε τη λίστα και θα ξέρετε κατά πόσο ήσασταν παραγωγικός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ