Παπούλιας από Αρμενία: Αν θέλει να μπει η Τουρκία στην ΕΕ να συμβάλλει σε λύση του Κυπριακού - iefimerida.gr

Παπούλιας από Αρμενία: Αν θέλει να μπει η Τουρκία στην ΕΕ να συμβάλλει σε λύση του Κυπριακού

Παπούλιας από Αρμενία: Αν θέλει να μπει η Τουρκία στην ΕΕ να συμβάλλει σε λύση τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι σχέσεις τη Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση περνούν από την Λευκωσία» ήταν το σαφές μήνυμα που έστειλε στην Άγκυρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Ερεβάν της Αρμενίας.

«Η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επεσήμανε ο ύπατος πολιτειακός άρχοντας κατά την αντιφώνησή του στο δείπνο που έδωσε προς τιμήν του ο αρμένιος ομόλογός του Erzh Sargsyan.

Επεσήμανε μάλιστα πως η Ελλάδα υποστηρίζει τη διαδικασία για επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού, «δεν υποστηρίζουμε, όμως, την οποιαδήποτε λύση, αλλά λύση που θα σέβεται τις αρχές του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μιας λύσης σύμφωνης με το κοινοτικό κεκτημένο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο».

Κάλεσε δε την Τουρκία να συμβάλει στη δημιουργία και διατήρηση του κλίματος σχέσεων καλής γειτονίας με την Ελλάδα, οι οποίες θα διέπονται από τους διεθνώς ισχύοντες κανόνες δικαίου.

Ακόμη, ο κ. Παπούλιας δεν έχασε την ευκαιρία να υπενθυμίσει την γενοκτονία των Αρμενίων του 1915 όπως και του ποντιακού ελληνισμού. «Είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα υπήρξε από τις λίγες χώρες που παραχώρησαν άσυλο στους διωκόμενους Αρμένιους, αλλά και από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε την γενοκτονία του Αρμενικού λαού» είπε με έμφαση και θύμισε ότι «πρόσφατα η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε νόμο που προβλέπει την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών».

Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται στην Ελλάδα οι οποίες – όπως είπε - «ουσιαστικά προάγουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και αναδεικνύουν σημαντικές ευκαιρίες για συνεργασίες».

Φωτογραφία: fosphotos - Panayiotis Tzamaros

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ