Ταξίδι από το κέντρο της Γης -Η πρώτη υπόγεια πτήση με αερόστατο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ταξίδι από το κέντρο της Γης -Η πρώτη υπόγεια πτήση με αερόστατο [εικόνες]

Ταξίδι από το κέντρο της Γης -Η πρώτη υπόγεια πτήση με αερόστατο [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ιούλιος Βερν είχε οραματιστεί το Ταξίδι στο Κέντρο της Γης, το οποίο έγραψε το 1864, αλλά 150 χρόνια αργότερα, ένας ηλικιωμένος Κροάτης έζησε το αντίστροφο όνειρο. Εγινε ο άνθρωπος που πραγματοποίησε την πρώτη... υπόγεια πτήση, πετώντας με ένα αερόστατο από το κέντρο της Γης.

Το αερόστατο κατέβηκε στη σπηλιά Μαμέτ, στην Κροατία, της οποίας το βάθος ξεπερνά τα 200 μ., ενώ το πλάτος της είναι 61 μέτρα. Ο Ιβάν Τριφόνοφ, που είχε αυτή την ιδέα, κατάφερε στα 70 του να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για μία ακόμη φορά, κάνοντας τη συγκεκριμένη υπόγεια πτήση.

Για να τα καταφέρει, ο Τριφόνοφ χρησιμοποίησε ένα ειδικά σχεδιασμένο για αυτή την περιπέτεια αερόστατο, το οποίο ήταν μικρότερο από ότι συνηθίζεται, κάτι που σήμαινε ότι ο ίδιος έπρεπε να κάθεται πάνω σε δύο κυλίνδρους με αέριο και όχι σε καλάθι. Η πτήση, την οποία βέβαια ο ηλικιωμένος εμπνεύστηκε από το βιβλίο του Ιουλίου Βερν, διήρκεσε περίπου 25 λεπτά.

«Αυτή ήταν η μοναδική ευκαιρία που είχα για να επισκεφθώ την κόλαση, έτσι;», είπε ο Τριφόνοφ σύμφωνα με την Daily Mail μετά από το επίτευγμά του. Ο 70χρονος έχει στο παρελθόν σημειώσει άλλα τέσσερα ρεκόρ Γκίνες, πετώντας με αερόστατο πάνω από το Βόρειο Πόλο, το Νότιο Πόλο, τη Μεσόγειο, αλλά και ως ο μοναδικός που στάθηκε, βούτηξε και πέταξε πάνω από το Βόρειο Πόλο μέσα σε 12 ώρες.

Ταξίδι από το κέντρο της Γης -Η πρώτη υπόγεια πτήση με αερόστατο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ταξίδι από το κέντρο της Γης -Η πρώτη υπόγεια πτήση με αερόστατο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ταξίδι από το κέντρο της Γης -Η πρώτη υπόγεια πτήση με αερόστατο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ταξίδι από το κέντρο της Γης -Η πρώτη υπόγεια πτήση με αερόστατο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ταξίδι από το κέντρο της Γης -Η πρώτη υπόγεια πτήση με αερόστατο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ταξίδι από το κέντρο της Γης -Η πρώτη υπόγεια πτήση με αερόστατο [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ