Ενας εισβολέας στα άδυτα του Λευκού Οίκου: Μία ανάσα από τα προεδρικά διαμερίσματα -Ολη η τρελή πορεία του [εικόνα] - iefimerida.gr

Ενας εισβολέας στα άδυτα του Λευκού Οίκου: Μία ανάσα από τα προεδρικά διαμερίσματα -Ολη η τρελή πορεία του [εικόνα]

Ενας εισβολέας στα άδυτα του Λευκού Οίκου: Μία ανάσα από τα προεδρικά διαμερίσμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν ήταν ένα οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό κτίριο, σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, ίσως να μην προκαλούσε τόση έκπληξη. Οταν όμως πρόκειται για μία εισβολή στο Λευκό Οίκο, προκαλεί τουλάχιστον σοκ το πόσο βαθιά στο κτίριο κατάφερε τελικά να φτάσει ο περιβόητος εισβολέας.

Ο Ομάρ Γκονζάλες είναι ο άνθρωπος που πήδηξε το φράχτη του Λευκού Οίκου πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Παρότι όμως η Μυστική Υπηρεσία, που έχει την ευθύνη της φύλαξης του κτιρίου αλλά και της ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ, μίλησε αρχικά απλά για έναν άνθρωπο που έφτασε ως την πύλη του Λευκού Οίκου- κάτι ούτως ή άλλως ανησυχητικό- η αλήθεια είναι ακόμη πιο τρομακτική.

Οπως αποκάλυψε η Washington Post, ο Γκονζάλες όχι μόνο κατάφερε να μπει στο κτίριο, αλλά μπορούσε να ανέβει ακόμη και στα προεδρικά διαμερίσματα, εκεί όπου ζει ο Μπαράκ Ομπάμα, η Μισέλ και οι δύο κόρες του, πριν αντιληφθούν οι φύλακες την παρουσία του και τον πιάσουν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σύστημα συναγερμού στην μπροστινή είσοδο του Λευκού Οίκου ήταν απενεργοποιημένο όταν εισέβαλε ο Γκονζάλες. Πρόκειται για το σύστημα που ειδοποιεί τους φύλακες ότι υπάρχει εισβολέας, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της ασφάλειας να αντιληφθούν πολύ αργά την παρουσία του Γκονζάλες, ώστε να κλειδώσουν απευθείας την μπροστινή πύλη όπως προβλέπεται.

Αφού πέρασε τρέχοντας την πόρτα, όπου δεν υπήρχε φύλακας εκείνη τη στιγμή (νο1 στο σχεδιάγραμμα), ο εισβολέας- που είχε πάνω του μαχαίρι- πέρασε μπροστά από το απενεργοποιημένο σύστημα συναγερμού (νο2), προσπέρασε τη σκάλα που οδηγεί στα προεδρικά διαμερίσματα που ήταν αριστερά του και διέσχισε το χώρο της εισόδου (νο3).

Στη συνέχεια μπήκε στο «Ανατολικό δωμάτιο» το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για δεξιώσεις ή για προεδρικά διαγγέλματα και εκεί τελικά τον σταμάτησε ένας άνδρας της ασφάλειας (νο4), λίγο πριν ανοίξει την πόρτα του «Πράσινου Δωματίου», ένα σαλόνι με έργα τέχνης και έπιπλα αντίκες.

Και όλα αυτά, ενώ στην αρχική της ανακοίνωση η Μυστική Υπηρεσία έκανε λόγο για σύλληψη του Γκονζάλες στην κύρια είσοδο. Δεν ήταν η μόνη ανακρίβεια. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι επρόκειτο για έναν ακίνδυνο άνδρα, στη συνέχεια έγινε γνωστό πως ο Γκονζάλες είχε πάνω του μαχαίρι, αλλά αργότερα κοινοποιήθηκε ότι ο εισβολέας είχε στο αυτοκίνητό του 800 σφαίρες, τον Ιούλιο είχε συλληφθεί με ένα όπλο ελεύθερου σκοπευτή και ένα σχεδιάγραμμα του Λευκού Οίκου και είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, ενώ τον Αύγουστο άνδρες της ασφάλειας τον είχαν σταματήσει έξω από την περίφραξη και παρότι είχε στη ζώνη του ένα τσεκούρι, δεν ασχολήθηκαν περισσότερο μαζί του.

Ενας εισβολέας στα άδυτα του Λευκού Οίκου: Μία ανάσα από τα προεδρικά διαμερίσματα -Ολη η τρελή πορεία του [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ