Η Βρετανία αναπτύσσεται μέσα από την παρανομία -Πορνεία και ναρκωτικά ενισχύουν την οικονομία με 11 δισ. το χρόνο - iefimerida.gr

Η Βρετανία αναπτύσσεται μέσα από την παρανομία -Πορνεία και ναρκωτικά ενισχύουν την οικονομία με 11 δισ. το χρόνο

Η Βρετανία αναπτύσσεται μέσα από την παρανομία -Πορνεία και ναρκωτικά ενισχύουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο αναπτύχθηκε η οικονομία της Βρετανίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, η πορνεία και η πώληση ναρκωτικών ουσιών ενίσχυσε την οικονομία κατά 11 δισεκατομμύρια λίρες.

Η ONS (σ.σ. έτσι ονομάζεται η στατιστική υπηρεσία) ανακοίνωσε ότι αυτοί οι αριθμοί προστίθενται στο ΑΕΠ της χώρας, βάσει των αλλαγών που υιοθετήθηκαν πριν από μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με την έκθεση της υπηρεσίας, η πώληση παράνομων ουσιών προσφέρουν κατά μέσο όρο 6,7 δισ. λίρες τον χρόνο στον προϋπολογισμό, ενώ η πορνεία συνεισφέρει κατά 4,3 δις τον χρόνο.

Αντίστοιχη ανακοίνωση της υπηρεσίας τον περασμένο Μάιο, ανέφερε ότι τα ναρκωτικά και η πορνεία από το 1997 έως και το 2009 είχαν αυξήσει την οικονομία της Βρετανίας κατά 10 δισ. Λίρες. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό το ποσό είναι κατά 6 δισ. μεγαλύτερο από τα χρήματα που ξοδεύτηκαν στην κατασκευή κατοικιών κατά την αντίστοιχη περίοδο.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας αυξήθηκε κατά 0,9% από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2014, δηλαδή -όπως αναφέρει η ONS- πρόκειται για την πιο γρήγορη αύξηση από το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ