Σύγχρονοι σκλάβοι στη Βρετανία:Τους πουλάνε για 250 ευρώ και τους κάνουν τατουάζ για να τους αναγνωρίζουν [βίντεο] - iefimerida.gr

Σύγχρονοι σκλάβοι στη Βρετανία:Τους πουλάνε για 250 ευρώ και τους κάνουν τατουάζ για να τους αναγνωρίζουν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το οργανωμένο έγκλημα στη Μεγάλη Βρετανία εκμεταλλεύεται τη δυστυχία χιλιάδων ανθρώπων και τους χρησιμοποιεί σαν σύγχρονους δούλους. Μάλιστα η κατάσταση παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αφού όπως αναφέρει η Daily Mail ο αριθμός των θυμάτων έχει αυξηθεί κατά ένα πέμπτο συγκριτικά με παλαιότερα.

Το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο

Οπως συμβαίνει σε πολλές χώρες έτσι και στη Βρετανία πολλοί φτάνουν με τις ελπίδες να βρουν μία δουλειά, αλλά πέφτουν θύματα επιτηδείων που συνεργάζονται με το οργανωμένο έγκλημα και υποχρεώνονται πλέον να δουλεύουν ως «σκλάβοι» με μισθούς πείνας σε διάφορους παρανομους εργασιακούς χώρους, να κάνουν τους επαίτες και συνήθως οι γυναίκες και τα παιδιά εξαναγκάζονται να εκδίδονται.

Μάλιστα οι συμμορίες που τους εκμεταλλεύονται τους κάνουν τατουάζ προκειμένου να τους αναγνωρίζουν, αλλά και για να μην μπορούν τα θύματα να ξεφύγουν. Τους κάνουν τατουάζ αριθμούς ή άλλα σύμβολα που σημαίνουν «ιδιοκτησία»..Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο Ηνωμένο Βασίλειο τα θύματα του Human Trafficking σήμερα είναι 2.744 και προέρχονται από 86 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τα περισσότερα θύματα της εμπορίας ανθρώπων από τη Ρουμανία και την Πολωνία. Το συγκλονιστικό είναι πως το ένα πέμπτο -602 άνθρωποι- είναι παιδιά. Μάλιστα η τιμή των σύγχρονων σκλάβων κυμαίνεται στα 250-300 ευρώ το άτομο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ