Εδώ θέλουν να μεταφέρουν τους Ρομά του Χαλανδρίου -Στην αμερικανική βάση του όρους Πατέρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Εδώ θέλουν να μεταφέρουν τους Ρομά του Χαλανδρίου -Στην αμερικανική βάση του όρους Πατέρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το πρωί της Τρίτης οι Ρομά του Χαλανδρίου έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, αντιδρώντας στην μετεγκατάστασή τους στην παλαιά αμερικανική βάση στο όρος Πατέρας (στην κορυφή «Κανδύλι»).

Είχε προηγηθεί σχετική έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), καθώς τα μέλη του ΚΑΣ δέχτηκαν κατά πλειοψηφία (με μία ψήφο κατά) την εισήγηση της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων περί μη άμεσης και έμμεσης βλάβης αρχαίου οχυρού που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια αυτοψίας περίπου 100 μ. βορειοδυτικά της βάσης.

Οι Ρομά του Νομισματοκοπείου δεν ήταν αρνητικοί στην μετεγκατάστασή τους εφόσον τους δινόταν χώρος με κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε να ζήσουν οι οικογένειές τους. Η τωρινή αντίδρασή τους έχει να κάνει με τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Κάτι που αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες που ανάρτησε αποκλειστικά το stasi.gr.

Όπως αναφέρει: «Ο λόγος που όλες οι προηγούμενες - μετράμε περί τις 6 - κατεδαφίσεις δεν έγιναν είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν πληρούταν μία βασική υποχρέωση της πολιτείας με βάση τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα που ήταν η ύπαρξη χώρου υποδοχής των ξεσπιτωμένων τσιγγάνων. Η συνέχεια αφορά αυτό τον χώρο υποδοχής».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει τις φωτογραφίες:

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται μία πινακίδα. Η πινακίδα αυτή υπάρχει σε 2-3 σημεία της διαδρομής μετά την είσοδο στο δασικό της κομμάτι: προειδοποιεί για το που πας καθώς η περιοχή αποτελεί καταφύγιο θηραμάτων .

Οι επόμενες φωτογραφίες δίνουν μία εικόνα για το τι είναι αυτός χώρος ξεκινώντας από την είσοδο σε αυτήν, στον οποίο βρίσκονται γκρεμισμένα κτήρια χωρίς κουφώματα με μπετά σε αρκετά σημεία να κρέμονται. Στον χώρο κυριαρχούν οικίσκοι τοποθετημένοι ακατάλληλα πάνω σε τσιμεντένια μπλόκια σε σειρά ό ένας με τον άλλο δίνοντας την αίσθηση της γειτονιάς.

Η κατάσταση των 60 οικισμών έχει ως εξής:

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν τμήμα της εικόνας που έχουν στο εσωτερικό τους οι οικίσκοι. Σε γενικές γραμμές οι παρατηρήσεις είναι οι εξής:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ