Mίνι ανασχηματισμός, με αφορμή την αντικατάσταση Αβραμόπουλου - iefimerida.gr

Mίνι ανασχηματισμός, με αφορμή την αντικατάσταση Αβραμόπουλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση αναμένεται να κάνει ο Πρωθυπουργός, με αφορμή την αντικατάσταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο οποίος στα τέλη Οκτωβρίου αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, στο στόχαστρο έχει μπει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη και οι αστοχίες που της χρεώνονται, ειδικά για τον τρόπο που χειρίστηκε την φίμωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα από την ΝΕΡΙΤ.

Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τον υφυπουργό του, Γιώργο Ντόλιο, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, λόγω της αποτυχίας της ενδοδημοτικής κινητικότητας.

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη χρεώνουν στον κ. Ντινόπουλο ότι παραμέλησε αυτό το καυτό ζήτημα, προκειμένου να μην έρθει σε σύγκρουση με τους δημοτικούς υπαλλήλους. Αποτέλεσμα είναι από τον στόχο των 2.000 υπαλλήλων που έπρεπε να έχουν μπει σε κινητικότητα, έπειτα από τρεις παρατάσεις να έχουν ενταχθεί μόνο 500. Η αναβλητική πολιτική του κ. Ντινόπουλου οδηγεί αναπόφευκτα σε υποχρεωτική κινητικότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εργασιακή ειρήνη στους δήμους.
Το Μέγαρο Μαξίμου χρεώνει στον Αργύρη Ντινόπουλο ότι κάνει περισσότερο προσωπική πολιτική για να επανεκλεγεί στην Β' Αθήνας. Δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε μετά την τελευταία του δήλωση στην οποία «αδειαζε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη -εκλέγεται επίσης στη Β' Αθηνών- και έπαιρνε το μέρος της Ρένας Δούρου στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων!

Ωστόσο, το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι ο πρώτος γρίφος που καλείται να λύσει ο κ. Σαμαράς. Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι η αναπληρώτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά έχει ζητήσει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πριν από ένα μήνα, να δώσει το πράσινο φως ώστε να αναλάβει επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση.

Στο κυβερνητικό επιτελείο συζητήθηκε η περίπτωση να αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός το ευαίσθητο αυτό χαρτοφυλάκιο, για σημειολογικούς κυρίως λόγους. Το συγκεκριμένο σενάριο εξετάζεται αλλά μάλλον απορρίπτεται, αφού πρέπει να προσμετρηθούν οι ήδη αυξημένες υποχρεώσεις του κ. Σαμαρά ως πρωθυπουργού της χώρας. Το σίγουρο είναι ότι ο αντικαταστάτης του κ. Αβραμόπουλου θα προέρχεται από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δυσαρέσκεια υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου και για τον Νίκο Δένδια ο οποίος δεν κατόρθωσε ακόμη να ολοκληρώσει το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια ούτε να εμφυσήσει αναπτυξιακό αέρα στο κυβερνητικό έργο.
Αρνητικές είναι οι εντυπώσεις και από τον Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος μάλλον την εικόνα ενός γκρίζου τεχνοκράτη αποπνέει παρά αυτή ενός υπουργού Οικονομικών που δίνει στίγμα μεταρρυθμίσεων. «Ο Στουρνάρας γινόταν αντιπαθής στον κόσμο, αλλά είχε πολιτικό στίγμα, εξωθούσε την κυβέρνηση σε μεταρρυθμίσεις, αφού δεν είχε πολιτικό κόστος. Ο Χαρδούβελης δεν εκπέμπει τίποτα, κανένα σήμα!» αναφέρει υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, κρατώντας την ανωνυμία της.
Βέβαια, ο Γκίκας Χαρδούβελης, ως αρμόδιος υπουργός, έχει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων και έως τα Χριστούγεννα τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησής του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ