Αντώνης Φώσκολος: Σε 5 χρόνια η Ελλάδα θα εισπράττει χρήματα από τα κοιτάσματα της Κρήτης - iefimerida.gr

Αντώνης Φώσκολος: Σε 5 χρόνια η Ελλάδα θα εισπράττει χρήματα από τα κοιτάσματα της Κρήτης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Κρήτης και το εβραϊκό πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, ο καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος τόνισε πως σε πέντε χρόνια από τώρα, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να εισπράττει τα πρώτα χρήματά από τα κοιτάσματα της Κρήτης.

Όπως αναφέρει το Cretalive, ο κ. Φώσκολος είπε χαρακτηριστικά: «Σε 5 χρόνια θα έχουμε έσοδα από τα κοιτάσματα της Κρήτης»
Ο ίδιος μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι εκτιμήσεις που παρέδωσε στον πρωθυπουργό πριν από 2 χρόνια ήταν μετριοπαθείς, ενώ σημείωσε ότι η Ελληνική Πολιτεία θα αρχίσει να εισπράττει όταν ξεκινήσουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις. Μάλιστα, όπως τόνισε, για κάθε κοίτασμα βεβαιωμένο, η επένδυση θα είναι κοντά τα 25 δισ. δολάρια.

Ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος

Ο κ. Φώσκολος τόνισε ότι τα έσοδα θα είναι πολύ μεγάλα από τις επενδύσεις που θα γίνουν και ότι η γενιά των 300 και 500 ευρώ σε λίγο καιρό θα αποτελεί παρελθόν για την χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ