Οι ύποπτες μπίζνες ενός αιματολόγου -Πώς προσπάθησε να εξηγήσει καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ - iefimerida.gr

Οι ύποπτες μπίζνες ενός αιματολόγου -Πώς προσπάθησε να εξηγήσει καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Οι ύποπτες μπίζνες ενός αιματολόγου -Πώς προσπάθησε να εξηγήσει καταθέσεις εκατο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στόχαστρο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας μπήκε ένας γιατρός από τη βόρεια Ελλάδα, εξαιτίας των καταθέσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους.

Ο αιματολόγος προσπάθησε να εξηγήσει αυτά τα ποσά, λέγοντας- τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι της αγοράς που είχαν δοσοληψίες μαζί του- ότι δάνειζε χρήματα σε στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών που δήλωναν ότι βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια. Στη συνέχεια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», εκείνοι τα επέστρεφαν από το 2001 κάνοντας σταδιακά καταθέσεις, καθώς τα ποσά δεν ήταν ευκαταφρόνητα.

Η υπόθεση αυτή του διευθυντή σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας, όπως και μίας φαρμακοποιού του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος, περιλαμβάνονται σε πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, στο οποίο καταγράφεται με πρωτοφανείς λεπτομέρειες η διαδρομή ύποπτων χρημάτων.

Οι καταθέσεις που βρήκαν οι επιθεωρητές δεν ήταν μόνο από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά και από πολίτες που διαπιστώθηκε πως υπήρξαν ασθενείς του συγκεκριμένου γιατρού. Σύμφωνα με το πόρισμα, που έχει σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και το ΣΔΟΕ, ο γιατρός αρχικά ως επιμελητής και στη συνέχεια ως διευθυντής ΕΣΥ πραγματοποίησε αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές με φαρμακευτικές εταιρείες που προμήθευαν την κλινική στην οποία εργαζόταν.

Στους τραπεζικούς του λογαριασμούς έγιναν καταθέσεις 289.321,41 ευρώ από φαρμακευτικές εταιρείες, από υπαλλήλους φαρμακευτικών εταιρειών και από εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων το διάστημα 2001-2010. Υπάρχει σημαντικός αριθμός τραπεζικών καταθέσεων ύψους 254.368,69 ευρώ από άγνωστους καταθέτες το διάστημα 2001-2010.

Οι «Ράμπο», εκτιμούν ότι διακινούνται μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία διερεύνησης από το ΣΔΟΕ. Ενδεικτικά, αναφέρεται η αγορά δύο ομολόγων, το πρώτο αρχικής αξίας 150.000 ευρώ το 2006 και το 2ο αρχικής αξίας 350.000 ευρώ το 2008.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ