Μία νεκρή και 30 τραυματίες από έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία [βίντεο] - iefimerida.gr

Μία νεκρή και 30 τραυματίες από έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ηφαίστειο στην Ιαπωνία -που είναι προσφιλές στους πεζοπόρους- εξερράγη το Σάββατο σκοτώνοντας μία γυναίκα και τραυματίζοντας σοβαρά περισσότερους από 30 ανθρώπους, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι και μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

Οπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η έκρηξη του Μοντ Όντεϊκ, που έχει ύψος 3.067 μέτρα, έγινε σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα). Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν τεράστια σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από το ηφαίστειο που είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους περιπατητές στην Ιαπωνία.

Η δημόσια τηλεόραση NHK μετέδωσε πως οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας από τους οποίους σοβαρά, ενώ οι τοπικές αρχές έλαβαν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τραυματίες πεζοπόρους.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ότι θα σημειωθούν και άλλες εκρήξεις και προειδοποίησε ότι στάχτη και πέτρες μπορεί να εκτοξευθούν σε απόσταση έως και τεσσάρων χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου.

Η αστυνομία της Ναγκάνο έστειλε μία 80μελή ομάδα στο βουνό για να βοηθήσει τους ορειβάτες, ενώ το νοσοκομείο της νομαρχίας Κίζο δήλωσε πως απέσπασε εκεί μια ιατρική ομάδα διάσωσης.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Μοντ Όντεϊκ σημειώθηκε το 1979, όταν το ηφαίστειο εκτόξευσε στον αέρα περισσότερους από 200.000 τόνους στάχτης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ