H γυναίκα που βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές -Η πρώτη πιλότος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων [εικόνες] - iefimerida.gr

H γυναίκα που βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές -Η πρώτη πιλότος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων [εικόνες]

H γυναίκα που βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές -Η πρώτη πιλότος των Ηνωμένων Αραβικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τότε που ήταν έφηβη, ονειρευόταν να πετάξει. Δεν ήθελε όμως να γίνει απλά μία αεροσυνοδός, ή να γίνει κυβερνήτης αεροσκάφους. Η Μαριάμ αλ Μανσούρι ονειρευόταν να μπει στην πολεμική αεροπορία. Και για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αυτή η επιθυμία δεν... επιτρεπόταν στις γυναίκες.

Το μοναδικό εμπόδιο στην άσβεστη επιθυμία της να πετάξει με ένα μαχητικό αεροσκάφος ήταν μία... μικρή λεπτομέρεια. Στη χώρα της, δεν επιτρέπονταν στις γυναίκες κάτι τέτοιο. Δεν το έβαλε όμως κάτω. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και περίμενε την ευκαιρία της, δουλεύοντας στη Γενική Διοίκηση του Στρατού. Και όταν επιτέλους η ακαδημία της πολεμικής αεροπορίας άνοιξε τις πόρτες της για τις γυναίκες, ήταν η πρώτη που της διάβηκε.

Σήμερα, είναι η πρώτη πιλότος πολεμικών αεροσκαφών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πλέον μετέχει στους βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών. Η αλ Μανσούρι, παιδί πολύτεκνης οικογένειας καθώς έχει επτά αδέρφια, ήταν από τις τυχερές, καθώς οι δικοί της άνθρωποι στήριζαν το όνειρό της.

Αν και χρειάστηκε να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια και προκαταλήψεις, σήμερα λέει ότι οι άνδρες συνάδελφοί της δεν της δημιουργούν πρόβλημα. Οπως απαντά, εκείνη είναι συγκεντρωμένη στο πώς να βελτιωθεί και ανταγωνίζεται μόνο τον εαυτό της. Εκπαιδεύτηκε όπως και όλοι οι άλλοι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών, χωρίς να έχει ιδιαίτερη μεταχείριση επειδή είναι γυναίκα.

Παρόλα αυτά, ακόμη στρέφει επάνω της τα βλέμματα, όπως έγινε τώρα, που η 35χρονη ήταν επικεφαλής για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις επιθέσεις κατά των θέσεων του Ισλαμικού κράτους στη Συρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ