Εξαφανισμένος ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι φήμες για την επιδείνωση της υγείας του και η υπερκατανάλωση τυριού έμενταλ - iefimerida.gr

Εξαφανισμένος ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι φήμες για την επιδείνωση της υγείας του και η υπερκατανάλωση τυριού έμενταλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι σίγουρα ένας από τους πολιτικούς που ελέγχουν με εξαιρετικά αυστηρό τρόπο την ροή πληροφοριών για τον ίδιο και τη χώρα του εκτός Βορείου Κορέας, ενώ, οι δημόσιες εμφανίσεις του πάντα συνοδεύονται από εικόνες που επιβεβαιώνουν την δύναμή του, ωστόσο, τον τελευταίο καιρό αυτές έχουν ατονήσει.Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ ο Κιμ Γιονγκ Ουν «αγνοείται», καθώς οι εμφανίσεις του είναι αρκετά περιορισμένες, ενώ, την Πέμπτη απουσίαζε από μια σύσκεψη και αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η Daily Mail, τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας εκτιμούν ότι έχει βάλει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του από την υπερβολική κατανάλωση του τυριού έμενταλ.

Ο 31χρονος ηγέτης είχε δοκιμάσει για πρώτη φορά αυτό το τυρί όταν ήταν φοιτητής στην Ελβετία και όπως έγινε γνωστό εισήγαγε μεγάλες ποσότητές του, παρά τις δυτικές κυρώσεις.

Η νοσηρή όρεξή του για το έμενταλ, πιστεύεται, όπως γράφει η «Daily Mail», ότι αποτέλεσε βασικό παράγοντα στο μεγάλο βάρος που πήρε ο Κιμ τους τελευταίους μήνες, που τώρα πλέον περπατά με μπαστούνι.

Οι ειδικοί, από την άλλη, πιστεύουν πως ο Κιμ μπορεί να παίρνει εσκεμμένα βάρος για να μοιάζει όλο και περισσότερο στον παππού του Κιμ Ιλ-σουνγκ, που τιμάται ως ιδρυτής του κράτους της Βόρειας Κορέας και που ακόμη και τώρα – 20 χρόνια μετά το θάνατό του – θεωρείται ο αρχηγός του κράτους με τον τίτλο του Αιώνιου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση από τις 3 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, τα μέσα της χώρας του δεν έχουν σχολιάσει την απουσία του.

Η ανθυγιεινή εμμονή του Κιμ Γιονγκ Ουν με το έμενταλ τον οδήγησε στην εισαγωγή τεράστιων ποσοτήτων του τυριού για δική του κατανάλωση, παρά το γεγονός ότι εκατομμύρια βορειοκορεάτες αγωνίζονται για να βρουν φαγητό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ