Γιαγιά σκράπερ, έκοψε το ίντερνετ σε ολόκληρη την Αρμενία! - iefimerida.gr

Γιαγιά σκράπερ, έκοψε το ίντερνετ σε ολόκληρη την Αρμενία!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια 75χρονη γυναίκα από την Γεωργία καθώς έσκαβε το έδαφος για να βρει και να πουλήσει άχρηστα σίδερα, έπεσε καταλάθος σε δίκτυο οπτικών ινών και κατάφερε να κόψει το ίντερνετ σε όλη τη γειτονική Αρμενία! Η ζημιά επηρέασε επίσης και μεγάλα τμήματα της Γεωργίας καθώς και του Αζερμπαϊτζάν.


Η Γεωργία παρέχει το 90% του ίντερνετ στην Αρμενία και έτσι το ατύχημα της 75χρονης είχε καταστροφικές συνέπειες. Για 5 ώρες νέκρωσαν όλα τα Αρμένικα δίκτυα και πάνω από 3 εκατομμύρια χρήστες έμειναν με ένα ποντίκι στο χέρι. Πολλές υπηρεσίες στη χώρα νέκρωσαν και στην τηλεόραση προβλήθηκαν εικόνες με ρεπόρτερ να τα χάνουν, μιας και νέκρωσε η επικοινωνία

Η άτυχη γιαγιά, μπορεί να αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη λόγω ηλικίας, όμως αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες για φθορά ξένης περιουσίας και σε περίπτωση που καταδικαστεί η ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης. Το όνομα και λοιπά στοιχεία της δεν έγιναν γνωστά.

Το «επάγγελμα» των σκράπερς, περισσότερο γνωστόι σε μας ως «παλιατζήδες», αυτοί δηλαδή που μαζεύουν άχρηστα σίδερα και τα μεταπωλούν, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις φτωχές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Στο Καζακστάν μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν ακόμα και ανιχνευτές μετάλλων προκειμένου να ανακαλύψουν κρυμμένα καλώδια που υπάρχουν σε αφθονία, σε περιοχές στις οποίες γίνονταν συστηματικά, πυρηνικές δοκιμές.

ΦΩΤΟ: FREDDIE F

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αρμενία Αζερμπαϊτζάν σκράπερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ