Η κορυφαία Mercedes C-Class, η C63 AMG, έχει μέχρι 510 άλογα - iefimerida.gr

Η κορυφαία Mercedes C-Class, η C63 AMG, έχει μέχρι 510 άλογα

Η κορυφαία Mercedes C-Class
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή είναι λοιπόν η καινούργια top Mercedes C-Class, η οποία εξακολουθεί να λέγεται C63 AMG παρόλο που κάτω από το καπό της βρίσκεται ο νέος V8 των 4.000 κυβικών, που θα χρησιμοποιείται και στην AMG GT.

O high tech κινητήρας θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις, την «απλή» με 476 άλογα και την S, με 510, η οποία επιπλέον έχει πρόγραμμα Race για χρήση σε πίστα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό και ζάντες 19 ιντσών, αντί για 18.

Ταχύτατες είναι και πάντως και οι δύο, μιας και το 0-100 είναι υπόθεση μόλις 4,0 δευτερολέπτων, ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250. Οι εκδόσεις στέισον, γιατί θα υπάρχουν και αυτές, θα είναι μόλις 0,1 δεύτερα πιο αργές.

Αισθητικά η C61 AMG ξεχωρίζει από τα πιο τονισμένα μεν αλλά πάντα διακριτικά αεροδυναμικά της βοηθήματα, ενώ ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το εμπρός τμήμα της έπρεπε να επιμηκυνθεί κατά 54 χιλιοστά για να μπορέσει να χωρέσει ο V8. O οποίος σε σχέση με τον προκάτοχό του των 6.300 κυβικών είναι, πάντα σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, 32% πιο οικονομικός.

Η κορυφαία Mercedes C-Class, η C63 AMG, έχει μέχρι 510 άλογα | iefimerida.gr 0
Η κορυφαία Mercedes C-Class, η C63 AMG, έχει μέχρι 510 άλογα | iefimerida.gr 1
Η κορυφαία Mercedes C-Class, η C63 AMG, έχει μέχρι 510 άλογα | iefimerida.gr 2
Η κορυφαία Mercedes C-Class, η C63 AMG, έχει μέχρι 510 άλογα | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ άλογα AMG Mercedes C-Class
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ