Η Μέρκελ κέρασε τον Σαμαρά ιπποφαές -Το μενού με άρωμα Ελλάδας που εντυπωσίασε τον πρωθυπουργό - iefimerida.gr

Η Μέρκελ κέρασε τον Σαμαρά ιπποφαές -Το μενού με άρωμα Ελλάδας που εντυπωσίασε τον πρωθυπουργό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια έκπληξη και ένα παράπονο. Με αυτά έφυγαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Βερολίνο από το δείπνο που τους παρέθεσε η Ανγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία. Εκπληξη για το ιπποφαές με το οποίο ήταν πασπαλισμένο το γλυκό και έκπληξη γιατί στο μενού δεν υπήρχε καμία σαλάτα!

Γλυκό κρέμα με ιπποφαές προσέφερε -μεταξύ πολλών άλλων- η Άνγκελα Μέρκελ στον Αντώνη Σαμαρά και στην ελληνική αποστολή στο περιθώριο της συνάντησής τους στην καγκελαρία.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», το μενού στη γερμανική καγκελαρία περιελάμβανε λεπτές φέτες μοσχάρι μαριναρισμένες με κολοκύθα Βρανδεμβούργου και ψητά μανιτάρια, καλκάνι γαρνιρισμένο με φρέσκα αγγουράκια Κρήτης και πατατούλες Βαμβέργης σε φύλλα σπανακιού.

Ο σεφ είχε δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο επιδόρπιο το οποίο δεν περιελάμβανε ένα αλλά πολλά πιάτα εντυπωσιάζοντας πολλαπλά την ελληνική αποστολή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ως πρώτο γλυκό σερβιρίστηκε κρέμα με ιπποφαές, καραμελωμένα μήλα, ένα εξαίσιο ζελέ μελιού και το γεύμα έκλεισε με δύο μπάλες παγωτό στον καθένα με άνθη χαμομηλιού.

Το ιπποφαές όπως είναι φυσικό πυροδότηση και ένα νέο κύκλο συζήτησης με αναφορές στον Μέγα Αλέξανδρο και τον... Βουκεφάλα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέλη της ελληνικής αποστολής πληροφόρησαν τους Γερμανούς ότι το ιπποφαές καλλιεργείται με επιτυχία από την αρχαιότητα στην Ελλάδα και ότι η ιστορία αναφέρει ότι με κάτι τέτοιο ο Μέγας Αλέξανδρος τάιζε τον Βουκεφάλα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο πρωθυπουργός έδειξε στην Ανγκελα Μέρκελ φωτογραφίες από την ανασκαφή στην Αμφίπολη, με την καγκελάριο να εντυπωσιάζεται. Μάλιστα, έκανε πάρα πολλές ερωτήσεις για το ποιος μπορεί να έχει ταφεί εκεί, χωρίς όμως να λάβει απάντηση. Μόνο μια πρόσκληση έλαβε, για να επισκεφθεί τον χώρο όταν θα ολοκληρωθεί η ανασκαφή...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ