Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου -Εκείνοι που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του Λευκού Οίκου και του ενοίκου του [εικόνες] - iefimerida.gr

Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου -Εκείνοι που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του Λευκού Οίκου και του ενοίκου του [εικόνες]

Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου -Εκείνοι που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του Λευκού Ο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος πλησιάζει τον κόσμο, τους δίνει το χέρι του, ή απλώς ταξιδεύει, κάποιοι φροντίζουν να είναι απαλλαγμένος από τη βασικότερη ανησυχία: την ασφάλειά του. Είναι οι άνδρες της μυστικής υπηρεσίας, που αυτές τις ημέρες είναι στην επικαιρότητα εξαιτίας της «γκάφας» που επέτρεψε σε έναν εισβολέα να διαταράξει την ηρεμία του Λευκού Οίκου.

Είναι οι πράκτορες που βρίσκονται πάντα γύρω από τον εκάστοτε Αμερικανό πρόεδρο, βρίσκονται στον προορισμό του πριν από εκείνον και έχουν τα μάτια τους πάντα ανοιχτά γιατί ο κίνδυνος παραμονεύει. Η μυστική υπηρεσία ιδρύθηκε το 1865 και σήμερα έχει το βάρος της ευθύνης που συνεπάγεται η προστασία του προέδρου, της οικογένειάς του, των υποψηφίων για τη θέση και των αξιωματούχων που επισκέπτονται το Λευκό Οίκο.

Με αφορμή την πρόσφατη εισβολή στο ασφαλέστερο κτίριο στον κόσμο, το TIME παρουσίασε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για τη ζωή αυτών των πρακτόρων. Πρόκειται για υλικό του Μπρουκς Κραφτ, ανταποκριτή του περιοδικού στο Λευκό Οίκο τα τελευταία 14 χρόνια.


Πράκτορες στέκονται γύρω από τη λιμουζίνα του Τζορτζ Μπους κατά την άφιξή του στο Κάνσας, στις 25 Ιανουαρίου του 2007.


Ανδρες της μυστικής υπηρεσίες γύρω από τον Μπαράκ Ομπάμα, σε συγκέντρωση στο Λας Βέγκας, την 1η Νοεμβρίου 2012.


Πράκτορας παρακολουθεί το κοινό στο οποίο απευθύνεται ο Μπαράκ Ομπάμα σε συγκέντρωση στο Νιου Τζέρσεϊ, στις 16 Ιουλίου του 2009.


Οι άνδρες της ασφάλειας του Τζορτζ Μπους δεν φεύγουν από το πλευρό του, σε συγκέντρωση στο Οχάιο, στις 28 Αυγούστου 2004.


Πράκτορες ακροβολισμένοι σε καίρια σημεία, την ώρα που προσγειώνεται το αεροσκάφος που μεταφέρει τον Τζορτζ Μπους, στη Φιλαδέλφεια, στις 15 Μαρτίου 2004.


Ανδρες της μυστικής υπηρεσίας σε ετοιμότητα καθώς φτάνει στην Αϊόβα ο Τζορτζ Μπους, στις 3 Νοεμβρίου του 2006.


Η προεδρική λιμουζίνα ανεβαίνει σε ένα μεταγωγικό στρατιωτικό αεροπλάνο C5- στις 28 Μαρτίου του 2008- με προορισμό την ανατολική Ευρώπη όπου θα ταξίδευε λίγες ημέρες αργότερα ο Τζορτζ Μπους. Ενα «ασφαλές πακέτο» οχημάτων της αυτοκινητοπομπής του προέδρου, μεταξύ των οποίων μία λιμουζίνα και ένας στόλος SUV για τους πράκτορες μεταφέρεται σε κάθε «σταθμό» ταξιδιού προέδρου των ΗΠΑ.


Ενας πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας στέκεται έξω από τη λιμουζίνα του Τζορτζ Μπους, κατά την επίσκεψή του στις υπό αποκατάσταση περιοχές που έπληξε ο τυφώνας Κατρίνα, την 1η Μαρτίου του 2007.


Πράκτορας με το όπλο του γεμάτο στέκεται έξω από πύλη του Λευκού Οίκου.


Μέλη της μυστικής υπηρεσίες παρακολουθούν το κοινό ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα αποχωρεί από συνέδριο στην Ουάσιγκτον, στις 10 Μαρτίου 2009.


Ενστολος πράκτορας περιμένει την άφιξη του Τζορτζ Μπους και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο Λευκό Οίκο, στις 13 Οκτωβρίου 2008.


Πράκτορες γύρω από τη λιμουζίνα του Τζορτζ Μπους, μετά από την εμφάνισή του σε συγκέντρωση στο Τέξας, στις 30 Οκτωβρίου 2006.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ