Σκανδαλίδης: Βλέπω συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Σκανδαλίδης: Βλέπω συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικός στην προοπτική συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης. Και τούτο διότι το υπάρχον σχήμα συγκυβέρνησης ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του.

Μιλώντας στο Real.gr σημειώνει: «Είναι φανερό ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι η συγκυβέρνηση της Ν.Δ με το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε τον κύκλο του ιστορικού συμβιβασμού με τη Δεξιά στο όνομα του πατριωτικού χρέους που το ίδιο ανέλαβε και το πλήρωσε ακριβά. Τώρα οφείλει να προτείνει μια νέα πρόταση που θα ηγεμονεύσει στις επόμενες εξελίξεις και να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη στη βάση αυτής της πρότασης. Nα απευθυνθεί σε όλες ανεξαίρετα τις φιλοευρωπαϊκές προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις όπου και να βρίσκονται».

Για να γίνει αυτή η νέα σύμπραξη ο κ. Σναδαλίδης θέτει δύο βασικές προϋποθέσεις: «Κάτω απ' αυτό το πρίσμα θα μπορούσε να υπάρξει προσέγγιση με το ΣΥΡΙΖΑ φτάνει αυτός να κάνει τα αναγκαία βήματα προσγείωσης στην πραγματικότητα και εμείς να διανύσουμε όσο δυνατό ταχύτερα το δρόμο προς τη διαμόρφωση της συμπαράταξης των δυνάμεων του χώρου της κεντροαριστεράς».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού: «Αν η ψήφος του λαού επιβάλλει ως μονόδρομο μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή των δυο μεγαλύτερων κομμάτων οφείλουμε να τη σεβαστούμε(...) Αν καταστούν δυνατές οι ευρύτερες συναινέσεις ας μείνει το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Αρκετά υπομένουμε τόσο καιρό το να μας βρίζουν και να μην κάνουν χωρίς εμάς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ