Συνεδριάζει την Πέμπτη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με ανοιχτά όλα τα θέματα - iefimerida.gr

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με ανοιχτά όλα τα θέματα

Πολιτική Γραμματεία στο ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη με ανοιχτά όλα τα θέματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν την Πέμπτη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, με τοποθετήσεις όλων των πτερύγων τόσο για τη στρατηγική του κόμματος από εδώ και πέρα, όσο και για τις επαφές στο εξωτερικό με κορυφαίους παράγοντες του Ευρωπαϊκού συστήματος.

Είναι αλήθεια ότι η συνάντηση των Δραγασάκη και Σταθάκη με Γερμανούς οικονομολόγους και τον Γκεόρκ Ασμουσεν στο Βερολίνο θορύβησε τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, καθώς διαπίστωσαν και πάλι αιφνιδιασμένα ότι μια τέτοια συνάντηση -άτυπη κατά τα άλλα- την πληροφορήθηκαν καθυστερημένα. Πόσο μάλλον που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε εμφατικά τεθεί το θέμα ενημέρωσης του κόμματος για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Αν και δημοσίως δεν έχει διατυπωθεί κριτική -παρά μόνο εντός οργάνων στα τέλη της περασμένης εβδομάδας- στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που δεν έμαθαν πολλά για το περιεχόμενο της συνάντησης, φοβούνται το ενδεχόμενο αναδίπλωσης στο θέμα του χρέους, και το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε κάποιου είδους αναδιάρθρωση αντί της διαγραφής του μεγάλου μέρους που συνιστά θέση του κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και οι δημόσιες τοποθετήσεις Λαφαζάνη τόσο για τη διαγραφή μεγαλύτερου μέρους του χρέους, όσο και για τις «κωλοτούμπες που δεν είναι χαρακτηριστικό της Αριστεράς».

Συμμαχίες-Αυτοδυναμία

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου δίνουν μεγάλο βάρος στη εξειδίκευση και εκλαΐκευση του προγράμματός τους ώστε να πείσουν όλο και μεγαλύτερο μέρος των πολιτών ότι τα όσα λένε είναι εφαρμόσιμα. Γνωρίζουν ότι από αυτό το κρίσιμο ποιοτικό στοιχείο κρίνεται εν πολλοίς και το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές καθώς η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ πρώτη φορά αποκτά όχι μόνο μόνιμα χαρακτηριστικά αλλά έχει και προοπτική κυβερνησιμότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο ετοιμάζονται προτάσεις νόμου για να κατατεθούν ακόμα και πριν από τις εκλογές, ενώ την ίδια ώρα στα πολλά θεματικά συνέδρια που θα γίνουν ανά τη χώρα, αυτή ακριβώς θα είναι η συζήτηση. Παράλληλα και το θέμα των συμμαχιών προχωρά καθώς μέρα με τη μέρα οι τοποθετήσεις (Κουβέλης, αντιβενιζελικά στελέχη στο ΠΑΣΟΚ) δίνουν μια πρώτη γεύση του τι εννοεί η Κουμουνδούρου για αναδιαμόρφωση πολιτικού σκηνικού με επαναπροσδιορισμούς και επανατοποθετήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ