Η μεγάλη παγίδα που κρύβει το iOS 8: Πώς στέλνει μόνο του, χωρίς την έγκριση του χρήστη, μηνύματα με φωτογραφίες [εικόνες] - iefimerida.gr

Η μεγάλη παγίδα που κρύβει το iOS 8: Πώς στέλνει μόνο του, χωρίς την έγκριση του χρήστη, μηνύματα με φωτογραφίες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μεγάλη... παγίδα κρύβει το νέο λειτουργικό iOS 8 της Apple, καθώς μπορεί να εκθέσει τους χρήστες του. Πώς; Στέλνοντας μηνύματα με φωτογραφίες χωρίς την.. απόλυτη έγκριση του χρήστη.

Οπως αποδεικνύεται, μάλλον στην Apple κάποιοι βιάστηκαν να κυκλοφορήσουν τη νέα έκδοση του iOS 8 χωρίς να έχουν τελειοποιήσει όλες τις εφαρμογές. Στο νέο λειτουργικό υπάρχει η δυνατότητα ενώ κάποιος βρίσκεται στο messenger να βγάλει επί τόπου μια φωτογραφία, ένα σύντομο βιντεάκι ή να ηχογραφήσει ένα ηχητικό μήνυμα και να το στείλει σε αυτόν με τον οποίο συνομιλεί, χωρίς να αναγκαστεί να βγει από την εφαρμογή, να βγάλει μια φωτογραφία και είτε να την επισυνάψει σε μήνυμα, είτε να την στείλει σε μήνυμα.

Ομως, η επιλογή αυτή κρύβει μια παγίδα. Οπως σημειώνει παθών συντάκτης του TechCrunch στην περίπτωση που κάποιος ενώ συντάσσει το μήνυμά του πατήσει το κουμπί για να βγάλει τη selfie θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτή θα αποσταλεί αμέσως στον παραλήπτη, χωρίς ο χρήστης να έχει καμία δυνατότητα να κάνει την παραμικρή επεξεργασία και χωρίς να πατήσει το οποιοδήποτε άλλο κουμπί.

Η Apple πιθανότατα θα διορθώσει αυτή τη μικρή... ατέλεια του συστήματος, ωστόσο, μέχρι τότε οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σταλθεί μια selfie φωτογραφία τους χωρίς την απόλυτη έγκρισή τους.

H νέα δυνατότητα στο messenger στο iOS 8:

Παθόντες από... τυχαίες selfie:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Apple φωτογραφίες μηνύματα selfie iOS 8
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ