Οι τζιχαντιστές που τρομάζουν τις ΗΠΑ περισσότερο από το Ισλαμικό Κράτος -Ποιος είναι ο ηγέτης τους και τι στόχους έχει - iefimerida.gr

Οι τζιχαντιστές που τρομάζουν τις ΗΠΑ περισσότερο από το Ισλαμικό Κράτος -Ποιος είναι ο ηγέτης τους και τι στόχους έχει

Νέα εξτρεμιστική οργάνωση αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ -Ποιος είναι ο ηγέτης της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σπέρνουν τον πανικό και αποκεφαλίζουν ομήρους στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα στην αμερικανική κυβέρνηση, μία ακόμη εξτρεμιστική οργάνωση αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η οργάνωση Χορασάν, της οποίας ηγείται υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με την Washington Post, στοχεύει ακόμη και σε μία δεύτερη 11η Σεπτεμβρίου.

Ηγέτης της οργάνωσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ο Μουσίν αλ Φαντχλί, ο οποίος εκτιμάται ότι ανήκε στον στενό κύκλο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, όταν έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ εκείνος ήταν μόλις 19 ετών, παρόλα αυτά γνώριζε για το σχέδιο της 11ης Σεπτεμβρίου, πρώτου μάλιστα αυτό τεθεί σε εφαρμογή.

Οι τζιχαντιστές που τρομάζουν τις ΗΠΑ περισσότερο από το Ισλαμικό Κράτος -Ποιος είναι ο ηγέτης τους και τι στόχους έχει  | iefimerida.gr 0

Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, επεσήμαναν στο Associated Press, ότι τα μέλη της Χορασάν έχουν συρρεύσει από το Πακιστάν, την Υεμένη και το Αφγανιστάν προκειμένου να εκμεταλλευτούν το κύμα των δυτικών τζιχαντιστών που έχουν ριχτεί στη μάχη – και έχουν πολύτιμα διαβατήρια.

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα μάλιστα, σύμφωνα με το Associated Press, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι φέρεται να έχει αναθέσει στον Μουσίν αλ Φαντχλί να στρατολογήσει αυτούς τους «δυτικούς μαχητές», οι οποίοι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να ξεγλιστρήσουν από ελέγχους σε αεροδρόμια.

Ωστόσο, αναφορικά με την Χορασάν και τη δράση της δεν είναι πολλά στοιχεία γνωστά. Δεν είναι σαφές από πόσα μέλη απαρτίζεται, πόσο καιρό υφίσταται ως οργάνωση καθώς και ποιος είναι ο προσανατολισμός της.

Το State Department χαρακτηρίζει τον αλ Φαντχλί από το 2012 «ανώτερο διαμεσολαβητή και χρηματοδότη» και προσφέρει αμοιβή 7 εκατ. δολαρίων σε όποιον μπορεί να προσφέρει οποιαδήποτε πληροφορία για τον εντοπισμό του.

Ο ΟΗΕ αναφέρει επίσης πως ο αλ Φαντχλί ήταν «ο σωματοφύλακας και ο αντιστράτηγος της Αλ Κάιντα για την οποία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στο Αφγανιστάν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ