Βενιζέλος από τη Νέα Υόρκη: Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, δεν το έχουμε ανάγκη - iefimerida.gr

Βενιζέλος από τη Νέα Υόρκη: Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, δεν το έχουμε ανάγκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, προλειαίνοντας το έδαφος για τις κυβερνητικές επιδιώξεις: την απεμπλοκή από την τρόικα και την κανονική έξοδο στις αγορές..

Επιβεβαιώνοντας την βούληση της κυβέρνησης να «τελειώνει» με την τρόικα, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι το ΔΝΤ «βρίσκεται μέσα στην καρδιά της Ευρωζώνης όχι ως δανειστής επειδή διαθέτει κεφάλαια, αλλά επειδή διαθέτει τεχνογνωσία» είπε με νόημα και πρόσθεσε: «Αυτή, όμως, (η τεχνογνωσία) έχει μεταφερθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα άλλα ευρωπαϊκά όργανα. Εχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία εμείς να ακολουθούμε τις διαδικασίες και να χρησιμοποιούμε τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, να επανέλθουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να απαντήσει με «τεχνικές λεπτομέρειες» είπε όμως οτι «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει ήδη στις αγορές με πάρα πολύ καλούς όρους, δηλαδή με επιτόκια δανεισμού καλύτερα από τα επιτόκια δανεισμού του ΔΝΤ»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανέλαβε με έμφαση ότι «δεν υπάρχει θέμα τρίτου δανείου, τρίτου μνημονίου, εμείς θέλουμε να φύγουμε από τις έννοιες αυτές και από την έννοια της Τρόικας»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ