Τρόμος στον πλανήτη: Το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει τζιχάντ εναντίον δυτικών, ειδικά των «άγριων και άπλυτων Γάλλων» - iefimerida.gr

Τρόμος στον πλανήτη: Το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει τζιχάντ εναντίον δυτικών, ειδικά των «άγριων και άπλυτων Γάλλων»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αν μπορείτε να βρείτε ένα εκρηκτικό τότε απομονώστε έναν άπιστο Αμερικανό ή έναν Γάλλο άπιστο, ή όποιον άλλο από τους συμμάχους τους. Σπάστε του το κεφάλι χτυπώντας τον με πέτρα, σκοτώστε τον με ένα μαχαίρι, τσακίστε τον με το αυτοκίνητό σας, πετάξτε τον σε έναν γκρεμό, πνίξτε τον η δηλητηριάστε τον».

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε κλήση στα μέλη και υποστηρικτές του να σκοτώσουν πολίτες, ειδικά Αμερικανούς και Γάλλους, επειδή οι χώρες τους κάνουν επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ και στη Συρία.

«Αν μπορείτε να σκοτώσετε έναν άπιστο αμερικανό ή ευρωπαίο -ειδικά αυτούς τους άγριους και άπλυτους Γάλλους- ή έναν Αυστραλό ή έναν Καναδό ή κάθε πολίτης χώρας που έκαναν συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, τότε να υπολογίζετε στον Αλλάχ και σκοτώστε τον με κάθε τρόπο» δήλωσε ο Abou Mohammed al-Adnani, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους, σε ένα μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε σε πολλές γλώσσες.
Το μήνυμα δημοσιεύτηκε ηχητικά στα αραβαικά, με μια στοιχειώδη μετάφραση στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα εβραϊκά και δίνει οδηγίες για το πώς να γίνουν αυτοί οι φόνοι, χωρίς στρατιωτικά μέσα.
«Αν μπορείτε να βρείτε ένα εκρηκτικό τότε απομονώστε έναν άπιστο Αμερικανό ή έναν Γάλλο άπιστο, ή όποιον άλλο από τους συμμάχους τους. Σπάστε του το κεφάλι χτυπώντας τον με πέτρα, σκοτώστε τον με ένα μαχαίρι, τσακίστε τον με το αυτοκίνητό σας, πετάξτε τον σε έναν γκρεμό, πνίξτε τον η δηλητηριάστε τον» αναφέρει το μήνυμα.

Κυβέρνηση: Η Γαλλία δεν φοβάται

Απέναντι σε αυτές τις απειλές, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ καζνέβ, αντέδρασε άμεσα. «Η Γαλλία δεν φοβάται και δεν σκοπεύει να υποχωρήσει στην παγίδα των τρομοκρατών. Η Γαλλία δεν φοβάται γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που απειλείται. Η Γαλλία είναι προετοιμασμένη να απαντήσει σε αυτές τις απειλές» δήλωσε.
Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι το σχέδιο Vigipirate βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την 1η Ιανουαρίου και έχουν ήδη συλληφθεί 110 άτομα. «Ακόμη και αν ο κίνδυνος μηδέν δεν υπάρχει, παίρνουμε 100% προφυλάξεις. Η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των Γάλλων» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ο Καζνέβ έστειλε από την Παρασκευή τηλεγράφημα σε όλους τους αστυνομικούς διευθυντές ζητώντας τους «να αυξήσουν τα μέτρα φύλαξης και επαγρύπνησης, ειδικά για ευαίσθητους στόχους» και διευκρίνιζε ότι πρόκειται για «κτίρια δημοσίου συμφέροντος, διπλωματικές αντιπροσωπείες και πρεσβείες» καθώς και για συμβολικά μέρη τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι, όπως αθλητικές εκδηλώσεις ή θρησκευτικά κτίρια».
Από την πλευρά του ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο, έκανε λόγο για «μια μείζονα τρομοκρατική απειλή».
Η Γαλλία και οι ΗΠΑ είναι οι δύο χώρες οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει ως τώρα αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, σε θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία από τον περασμένο Ιούλιο κήρυξε τη δημιουργία Χαλιφάτου στην περιοχή μεταξύ Ιράκ και Συρίας.


Η Αυστραλία συμμετέχει στις συμμαχικές δυνάμεις που έχουν κηρύξει πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών και την προηγούμενη εβδομάδα συνέλαβε 15 άτομα τα οποία σχεδίαζαν δολοφονίες στο έδαφός της.

Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ισλαμιστές εξαπολύουν τζιχάντ εναντίον της Γαλλίας και των γάλλων πολιτών: Ιδού τι γράφει το μήνυμα

Τρόμος στον πλανήτη: Το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει τζιχάντ εναντίον δυτικών, ειδικά των «άγριων και άπλυτων Γάλλων» | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ