O Βενιζέλος προαναγγέλλει: Ερχεται ριζοσπαστική πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια - iefimerida.gr

O Βενιζέλος προαναγγέλλει: Ερχεται ριζοσπαστική πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια

O Βενιζέλος προαναγγέλλει: Ερχεται ριζοσπαστική πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ριζοσπαστική πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του. Αυτή θα αφορά κατά κύριο λόγο τις μικρές επιχειρήσεις και τα στεγαστικά δάνεια, ενώ αναφερόμενος στο χρέος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε για μία ακόμη φορά ότι είναι βιώσιμο.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι η συζήτηση για την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. «Το ζήτημα δεν είναι κούρεμα, ή μη κούρεμα. Οι παραμετρικές αλλαγές που λέμε εμείς ότι είναι εφικτές και θα γίνουν, οι οποίες αφορούν τις λήξεις, τα επιτόκια, την περίοδο χάριτος, οδηγούν σε όρους καθαράς παρούσης αξίας, σε μείωση του χρέους, δηλαδή σε κούρεμα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξή του στη «Real», επισημαίνοντας πως όποιοι υποστηρίζουν μονομερείς ενέργειες λέγοντας «λεβέντικες» δημαγωγίες, δεν ξέρουν πώς λειτουργούν οι διεθνείς συσχετισμοί.

Για το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ανέφερε ότι το ισχύον σύστημα είναι κατάλοιπο της περιόδου πριν από την κρίση και αναπαράγει ή διευκολύνει τεχνητές πολώσεις.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, την οποία χαρακτήρισε «πλειοδοσία δημαγωγίας, λαϊκισμού, ανακριβειών και ψευδαισθήσεων». «Επανέλαβε τις πιο φαύλες πρακτικές της μεταπολίτευσης που υποτίθεται ότι κατηγορεί. Οι πολίτες όμως τώρα ξέρουν. Το 2014 δεν είναι ούτε 2009 ούτε 2007 για να μη πάω πολύ πιο πίσω», σημείωσε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ