H ταινία των τζιχαντιστών: Απειλούν τις ΗΠΑ, προειδοποιούν ότι η μάχη μόλις ξεκίνησε [βίντεο] - iefimerida.gr

H ταινία των τζιχαντιστών: Απειλούν τις ΗΠΑ, προειδοποιούν ότι η μάχη μόλις ξεκίνησε [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα νέο βίντεο υπό τη μορφή ταινίας, σκηνοθετημένο έτσι ώστε να θυμίζει πολεμική περιπέτεια που θα προβληθεί στη μεγάλη οθόνη, το Ισλαμικό Κράτος εντείνει τις απειλές του.

«Οι φλόγες του πολέμου: η μάχη μόλις ξεκίνησε», είναι ο τίτλος της ταινίας, που έρχεται ως απάντηση των τζιχαντιστών στην απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να βομβαρδιστούν οι θέσεις τους στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία. Το διάρκειας 55 λεπτών βίντεο περιλαμβάνει σκηνές από μάχες των ανδρών του Ισλαμικού κράτους, ενώ σε μία σκηνή αμερικανικά άρματα μάχης τυλίγονται στις φλόγες.

Σε άλλες σκηνές εμφανίζονται τόσο ο Τζορτζ Μπους στο Ιράκ, όσο και ο Μπαράκ Ομπάμα, ένας μασκοφόρος έτοιμος να εκτελέσει ομήρους, αλλά και ο Λευκός Οίκος, δείχνοντας ότι τα επόμενα χτυπήματα θα γίνουν σε αμερικανικούς στόχους.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν επικεντρωθεί στην αναγνώριση ενός τζιχαντιστή που εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο, ο οποίος μιλά σε άπταιστα αγγλικά με βορειοαμερικανική προφορά.

Την ίδια ώρα αναλυτές εκτιμούν ότι το μήνυμα του βίντεο έχει αποδέκτες το «κοινό» στη Δύση, καθώς το ερμηνεύουν ως υλικό προπαγάνδας για στρατολόγηση νέων τζιχαντιστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ