Φορολογική αμνηστία για τον «επαναπατρισμό» κεφαλαίων -Χωρίς ελέγχους και πόθεν έσχες - iefimerida.gr

Φορολογική αμνηστία για τον «επαναπατρισμό» κεφαλαίων -Χωρίς ελέγχους και πόθεν έσχες

Φορολογική αμνηστία για τον «επαναπατρισμό» κεφαλαίων -Χωρίς ελέγχους και πόθεν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κίνητρα προκειμένου να επιστρέψουν κεφάλαια από το εξωτερικό στις τράπεζες θέλει να δώσει η κυβέρνηση. Για να το πετύχει, υπόσχεται φορολογική αμνηστία σε όσους «επαναπατρίσουν» τα χρήματά τους.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα υπάρχουν «πόθεν έσχες», φορολογικοί έλεγχοι και συντελεστές 42% για τα κεφάλαια που θα επιστρέψουν στη χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

Στόχος είναι να επιστρέψουν τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες με εφάπαξ φόρο 15% ή να επενδυθούν με φορολόγηση του κεφαλαίου με συντελεστή 7,5% μια κι έξω και πλήρη φορολογική αμνηστία. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα πείσει Ελληνες που έχουν χρήματα στο εξωτερικό, ή κρυμμένα στο εσωτερικό, να τα επαναφέρουν στις ελληνικές τράπεζες.

Με 15% συντελεστή φόρου, το κέρδος για το ελληνικό Δημόσιο είναι 1,5 δισ. ευρώ ή «μισός ΕΝΦΙΑ» όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με την εφημερίδα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους, όπως συμπληρώνουν.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ