Οι ανισότητες των συντάξεων -Ακόμη και ανάμεσα σε ασφαλισμένους του ίδιου Ταμείου - iefimerida.gr

Οι ανισότητες των συντάξεων -Ακόμη και ανάμεσα σε ασφαλισμένους του ίδιου Ταμείου

Οι ανισότητες των συντάξεων -Ακόμη και ανάμεσα σε ασφαλισμένους του ίδιου Ταμείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνταξιούχους πολλών «ταχυτήτων» αποκαλύπτουν τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ηλιος». Σημαντικές ανισότητες διαπιστώνονται όχι ανάμεσα στις συντάξεις των διάφορων Ταμείων, αλλά μεταξύ εκείνων που είναι ασφαλισμένοι στο ίδιο.

Στο Δημόσιο, η μέση σύνταξη είναι 1.013,9 ευρώ τον μήνα, όταν στο ΙΚΑ δεν ξεπερνάει τα 706,23 ευρώ, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αλλά οι μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται στις τάξεις του ΙΚΑ. Για τους συνταξιούχους που ήταν μισθωτοί, η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 639,82 ευρώ τον μήνα. Σε 1.371,2 ευρώ ανέρχεται η μέση σύνταξη πρώην εργαζομένου στη ΔΕΗ και 1.2212,59 ευρώ λαμβάνει κατά μέσο όρο ένας πρώην εργαζόμενος στον ΟΤΕ.

Ανισότητες στις συντάξεις που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι διαπιστώνονται όμως και στον ΟΑΕΕ, καθώς εκείνοι του πρώην ΤΕΒΕ παίρνουν 797,2 ευρώ, του πρώην ΤΑΕ 683,5 ευρώ και του πρώην ΤΣΑ 567,5 ευρώ.

Στο ανεξάρτητο Ταμείο της Τράπεζας της Ελλάδος, η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 1.158,3 ευρώ και στο Ταμείο των Δημοσιογράφων η μέση σύνταξη φθάνει τα 889,8 ευρώ. Σε εκείνο των αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ), ενώ η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 841,8 ευρώ, υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των συντάξεων των μηχανικών (1.114,6 ευρώ) και των νομικών (667,8 ευρώ). Στον ΟΓΑ, η μέση σύνταξη μόλις που φθάνει τα 432 ευρώ τον μήνα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συντάξεις ειδήσεις ΟΑΕΕ ΙΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ