Η Φλωρεντία έγινε... Βενετία -Πλημμύρισαν δρόμοι, πέντε τραυματίες, τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες [βίντεο] - iefimerida.gr

Η Φλωρεντία έγινε... Βενετία -Πλημμύρισαν δρόμοι, πέντε τραυματίες, τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε... Βενετία μετετράπη για λίγες ώρες η Φλωρεντία, καθώς από την ισχυρή νεροποντή που συνοδεύτηκε από έντονη χαλαζόπτωση, πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι της ιστορικής πόλης ενώ τραυματίστηκαν και πέντε άνθρωποι.

Ήταν τέτοιας έντασης η βροχόπτωση που παρέλυσε τα πάντα: Η πινακοθήκη Ουφίτσι έκλεισε προληπτικά, πλημμύρισε η Εθνική Βιβλιοθήκη , στην οποία φυλάσσονται χιλιάδες πολύτιμοι τόμοι σπάνιων βιβλίων οι οποίοι ευτυχώς προφυλάχθηκαν, δεκάδες αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, ενώ ένα από τα τμήματα του νοσοκομείου Σάντα Μαρία Νουόβα πλημμύρισε και για περίπου τρεις ώρες διεκόπησαν οι χειρουργικές επεμβάσεις. Λίγο πιο έξω από την Φλωρεντία, στην περιοχή Λατζαρέτο πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά από την πτώση σοβάδων εξαιτίας του νερού που διαπέρασε την ταράτσα σχολικού συγκροτήματος.

«Η πόλη ανταποκρίθηκε επαρκώς, αν και δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, τέτοιου είδους χαλαζόπτωση και νεροποντή. Το κυριότερο είναι ότι δεν υπήρξαν αρνητικές επιπτώσεις για τους κατοίκους» δήλωσε ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα.

Τεράστιες είναι και οι ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες της Τοσκάνης σε ακτίνα εκατό χιλιομέτρων από την Φλωρεντία, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για καταστροφές σε 200 χιλιάδες τόνους σταφυλιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ