FT: Ο Τσίπρας έχει βελτιώσει τα αγγλικά του και πλασάρεται ως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σε αναμονή - iefimerida.gr

FT: Ο Τσίπρας έχει βελτιώσει τα αγγλικά του και πλασάρεται ως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σε αναμονή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτενές αφιέρωμα στον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, φιλοξενούν στην ηλεκτρονική τους έκδοση οι Financial Times, οι οποίοι σχολιάζουν τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις αλλαγές που θέλει να φέρει στην Ελλάδα και την ΕΕ.Οπως γράφουν οι FΤ, σε άρθρο με τον τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας πλασάρεται ως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εν αναμονή» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σφοδρή κριτική στην ΕΕ, ως μέλος της ριζοσπαστικής αριστεράς, ωστόσο, στόχος του είναι περισσότερο να αναμορφώσει την Ενωση παρά να τη διαλύσει.

Σύμφωνα με τους Financial Times η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές και το άνοιγμα της ψαλίδας σε σχέση με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, ανάγκασαν τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει το διχαστικό προσωπείο και να επανατοποθετήσει τον εαυτό του ως τον εν αναμονή πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Στο αφιέρωμα των FT υπάρχει και ειδική αναφορά στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο πάνελ του Ambrossetti Forum, όπου βρέθηκε τετ-α-τετ με την ευρωπαϊκή ελίτ, αλλά και για τα αγγλικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Εχει εργαστεί αρκετά για να βελτιώσει τα αγγλικά του τα οποία παλαιότερα απέφευγε να χρησιμοποιήσει δημοσίως» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι FT.

«Θέλουμε να σταματήσουμε την λιτότητα και προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια συμμαχία περιφερειακών κρατών» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να σπάσουμε αυτό το πλαίσιο του μερκελισμού και της γερμανικής ηγεμονίας».

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι ο κ. Τσίπρας εκτιμά πως αυτές οι ιδέες κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην Ευρωζώνη, ενώ, προσθέτουν ότι μπορεί να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας ακόμη και την επόμενη χρονιά, αν η Βουλή δεν καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Oπως αναφέρουν οι Financial Times «η οικονομική ομάδα του Αλέξη Τσίπρα, η οποία περιλαμβάνει αρκετούς ακαδημαϊκούς εκπαιδευμένους σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, έχει καταλήξει σε μια «δαιμόνια» πρόταση: σε μια επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης οι χώρες της ευρωζώνης θα προσφέρουν στην χώρα «ανακούφιση χρέους».

«Εχουμε να πληρώσουμε 10 δισ. ευρώ σε τόκους το χρόνο και την ίδια στιγμή να «τρέχουμε» ένα πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ προκειμένου να ξεπληρώσουμε τους δανειστές μας. Χωρίς ανάπτυξη είναι αδύνατο να ξεπεράσουμε την κρίση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας», σύμφωνα με τους Financial Times, «ελπίζει ότι οι ετήσιες πληρωμές για το χρέος μπορούν να μειωθούν κατά 5 δισ. ευρώ το χρόνο επιτρέποντας στη χώρα να διαθέσει περισσότερα χρήματα στον σκληρά πιεσμένο πληθυσμό και να πυροδοτήσει ανάπτυξη». «Το σχέδιό μας είναι να αυξήσουμε τους κατώτατους μισθούς και τις χαμηλότερες συντάξεις και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ψυχολογία στην πραγματική οικονομία. Δεύτερον, θα κάνουμε ορισμένες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και θα έχουμε κάποιες στοχευμένες φορολογικές μειώσεις», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα γιατρέψουμε τις πληγές και τις αδικίες των χρόνων του μνημονίου. Και ο κάθε ένας που παράνομα απολύθηκε θα κερδίσει ξανά την εργασία του», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ