Παραιτήθηκε o πρωθυπουργός της Σκωτίας μετά την ήττα και το «Οχι» στο δημοψήφισμα: Το όνειρο δεν πεθαίνει ποτέ - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε o πρωθυπουργός της Σκωτίας μετά την ήττα και το «Οχι» στο δημοψήφισμα: Το όνειρο δεν πεθαίνει ποτέ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φέρνει στη Σκωτία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της χώρας, όπου οι πολίτες ψήφισαν να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο.Ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος του Σκωτσεζικού Εθνικιστικού Κόμματος ανακοίνωσε πως πρόκειται να παραιτηθεί επισήμως στις 13 Νοεμβρίου σημειώνοντας «Το όνειρο δεν πεθαίνει ποτέ».

Ο Αλεξ Σάλμοντ εμπνευστής και ένθερμος υποστηρικτής του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας επισήμανε πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να τον αντικαταστήσει η Νίκολα Στέρτζον, η οποία θα είναι η κύρια υποψήφια στη μάχη για τον επόμενο επικεφαλής του Σκωτσέζικου Εθνικιστικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ