Το βίντεο από το βασιλικό γάμο του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ με την Αννα Μαρία στην Αθήνα, 50 χρόνια πριν - iefimerida.gr

Το βίντεο από το βασιλικό γάμο του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ με την Αννα Μαρία στην Αθήνα, 50 χρόνια πριν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ και η σύζυγός του Αννα Μαρία γιόρτασαν την πεντηκοστή επέτειο του γάμου τους στην Ελλάδα, όπου κατοικούν πλέον μόνιμα, με γεύματα και λαμπερές δεξιώσεις. Ωστόσο, αυτό που συζητήθηκε περισσότερο από τους διήμερους εορτασμούς για τα 50 χρόνια του γάμου τους ήταν το γεγονός ότι άνοιξε, κατ' εξαίρεση, και έγινε λειτουργία ανήμερα της προσωπικής τους επετείου, στην Μητρόπολη Αθηνών.

Μάλιστα οι ιερείς «ξέθαψαν» από τις αποθήκες και τους θρόνους που υπήρχαν και στο γάμο των Γλίξμπουργκ, για να κάτσει το πρώην βασιλικό, ζεύγος.

Η Αννα Μαρία με τον Κωνσταντίνο γνωρίστηκαν το 1959 σε χορό. Ξανασυναντηθήκαν το 1962 στο γάμο της πριγκίπισσας Σοφίας (αδελφής του Κωνσταντίνου ) με τον Χουάν Κάρλος, όπου χόρευαν παρέα όλο το βράδυ. Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την Φρειδερική. Ετσι, η πρόταση γάμου του Κωνσταντίνου στην τότε πριγκίπισσα της Δανίας δεν άργησε να έρθει. Οπως και ο γάμος, δυο χρόνια αργότερα, στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964, στον οποίο πρωτοστατούσε η Φρειδερίκή, αφού ήταν και παράνυμφος!

Οπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο ο γάμος του Κωνσταντίνου και της Αννας Μαρίας ήταν απλώς... βασιλικός. Φρεγάτες, μαχητικά αεροπλάνα σε σχηματισμούς, σημαιοστολισμένοι δρόμοι, πλήθος κόσμου να χειροκροτεί το βασιλικό ζεύγος, άμαξες και φυσικά μια λαμπερή δεξίωση με τα όλα της ακόμη και ... τσολιάδες.

Ο γάμος του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ με την Αννα Μαρία, ο οποίος είχε γίνει με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών και σε αυτόν παρευρέθησαν επτά βασιλείς, οκτώ βασίλισσες, 88 πρίγκιπες και πριγκίπισσες και 1.500 καλεσμένοι, ενώ στους δρόμους του κέντρου είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 600.000 Ελληνες που ήθελαν να δουν τους νεόνυμφους και να τους ευχηθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ