Μυτιληναίος: Υπάρχει ανάγκη από πραγματικές μεταρρυθμίσεις -Τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας - iefimerida.gr

Μυτιληναίος: Υπάρχει ανάγκη από πραγματικές μεταρρυθμίσεις -Τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Έχουμε δει τα χειρότερα» τόνισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή European Closing Bell του CNBC Europe ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος απατώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου Louisa Bojesen για την πορεία της ελληνικής κρίσης. «Σαν επιχειρηματίες βλέπουμε πως κινείται η πραγματική οικονομία και πιστεύω ότι έχουμε δει τα χειρότερα». Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι πρόκειται για αργή και επίπονη διαδικασία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας.

Σε ερώτηση για τα μέτρα που η κυβέρνηση πρέπει να λάβει για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και μακροπρόθεσμα, ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε στη χθεσινή του συνέντευξη ότι υπάρχει ανάγκη από πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά είμαστε ακόμα στα μισά του δρόμου. Από την άλλη, όπως τόνισε, «οι βασικές πολιτικές που θα επηρεάσουν την επιστροφή της χώρας από την κρίση είναι οι Ευρωπαϊκές πολιτικές». Υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση όμως το κέντρο βάρους παραμένουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές. «Για παράδειγμα η χαμηλότερη ισοτιμία του ευρώ που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΚΤ βοηθάει την πραγματική ελληνική ανταγωνιστικότητα».

Για το κομμάτι της χρηματοδότησης στο ελληνικό επιχειρείν, ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι ενώ πριν από 3-4 χρόνια δεν υπήρχε ρευστότητα στην αγορά και οι εγγυητικές των ελληνικών τραπεζών δεν γίνονταν δεκτές, τώρα η κατάσταση είναι καλύτερη. «Για τις ελληνικές επιχειρήσεις ήταν μια φρικτή περίοδος, αλλά τώρα υπάρχει βελτίωση, μπορούμε να το δούμε».

Όσον αφορά στα υψηλά ποσοστά ανεργίας σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο αυτά αποτελούν προτεραιότητα τόσο για τους πολιτικούς όσο και για τους εργοδότες και βέβαια τους εργαζόμενους, αλλά και εκεί σημειώνεται μια σταδιακή αναστροφή της τάσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ