Ξένα ΜΜΕ: Πάνω από δέκα χιλιάδες Ελληνες δεν ξέχασαν τον Παύλο Φύσσα, ούτε και τους φασίστες - iefimerida.gr

Ξένα ΜΜΕ: Πάνω από δέκα χιλιάδες Ελληνες δεν ξέχασαν τον Παύλο Φύσσα, ούτε και τους φασίστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονο ενδιαφέρον επέδειξαν τα ξένα ΜΜΕ για τις εκδηλώσεις, σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με επίκεντρο το Κερατσίνι όπου έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός του, υπάρχει πλειάδα ρεπορτάζ τα οποία αναφέρονται στον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν αυτή η πρώτη «μαύρη» επέτειος.

Το Reuters αναφέρει πως οι «αστυνομικοί συμπλέχθηκαν με τους διαδηλωτές στην επέτειο της δολοφονίας ράπερ». Σύμφωνα με την ανταπόκριση περίπου τέσσερις τράπεζες, δύο καταστήματα και ένα περίπτερο καταστράφηκαν, ενώ η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση δακρυγόνων, τη στιγμή που μερίδα διαδηλωτών πετούσαν βόμβες μολότοφ.

Αναφέρει, πάντως, πως η πλειοψηφία των διαδηλωτών φορώντας λευκά μπλουζάκια που έγραφαν «Δεν θα ξεχάσω» και κρατώντας πανό που έγραφαν: «Ο Παύλος είναι ζωντανός – τέλος στον φασισμό», διαδήλωσαν ειρηνικά. Επίσης αναφέρει πως «η Χρυσή Αυγή, το τρίτο κόμμα στην Ελλάδα, ανεβαίνει λόγω των οικονομικών συνθηκών. Έχει έμβλημα που παραπέμπει στη σβάστικα, αλλά τα μέλη τους αρνούνται πως είναι θιασώτες του ναζισμού».

Η καναδική «Digital Journal» αναφέρει πως 10.000 άνθρωποι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας είπαν «όχι» στους νεοναζί. Αναφέρει πως ο πατέρας του Φύσσα είπε στους συγκεντρωμένους: «Είμαστε όλοι εδώ για να σταματήσουμε τον φασισμό». Επίσης αναφέρει πως «ένα χρόνο μετά η δολοφονία του Φύσσα, η ελληνική κοινωνία ένιωσε το σοκ και είδε τα υψηλόβαθμα μέλη της ΧΑ να μπαίνουν στη φυλακή. Αν και η δράση τους εναντίον των μεταναστών ήταν γνωστή και έμενε ατιμώρητη».

Η Telegraph του Μπέλφαστ αναφέρει: «Η πρώτη επέτειος από τη δολοφονία του ράπερ Παύλου Φύσσα στιγματίστηκε από επεισόδια. Αν και η πλειοψηφία των διαδηλωτών ακολούθησαν την πορεία ειρηνικά, υπήρξαν κάποιοι νέοι -κυρίως- που πήραν μέρος σε επεισόδια».

Το Associated Press ανέφερε στην ανταπόκρισή του πως συνελήφθησαν περισσότερα από 50 άτομα για τα επεισόδια που ακολούθησαν μετά την «μαύρη» επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Από τη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης επέμεινε πως η ΧΑ δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία, αναφέρει το πρακτορείο.

Γερμανικά ΜΜΕ

«Χιλιάδες Έλληνες τιμούν τη μνήμη του αριστερού ράπερ Φύσσα» αναφέρει στην ηλεκτρονική της σελίδα η εφημερίδα DIE ΖΕΙΤ. H εφημερίδα γράφει: «Χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα, σε πολλές μεγάλες πόλεις, τίμησαν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, μόνο στην Αθήνα πήραν μέρος 3.500 άνθρωποι σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κερατσίνι».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται επίσης στην ηλεκτρονική της σελίδα και η Rheinische Post: «Επεισόδια σημειώθηκαν σε μια εκδήλωση μνήμης για τη δολοφονία πριν από ένα χρόνο του αριστερού ράπερ Παύλου Φύσσα. Περισσότερα από 50 άτομα συνελήφθησαν την Πέμπτη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκατοντάδες διαδηλωτές πετούσαν βόμβες μολότοφ, έσπασαν βιτρίνες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και τουλάχιστον ένας περαστικός τραυματίστηκε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ξένα ΜΜΕ δολοφονία Παύλος Φύσσας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ