Ο Ποροσένκο παρακαλάει το Κογκρέσο: Δώστε μας όπλα, δεν μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο με κουβέρτες - iefimerida.gr

Ο Ποροσένκο παρακαλάει το Κογκρέσο: Δώστε μας όπλα, δεν μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο με κουβέρτες

Ο Ποροσένκο παρακαλάει το Κογκρέσο: Δώστε μας όπλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ουκρανικός στρατός στερείται τα βασικά. Κουβέρτες και διόπτρες νυχτερινής όρασης είναι είδος πολυτελείας για τις δυνάμεις που δίνουν συνεχείς μάχες με τους αυτονομιστές. Καλό θα είναι να τα αποκτήσει, όμως αυτά δεν φτάνουν, όπως τόνισε ο Πέτρο Ποροσένκο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος απηύθηνε μία δραματική έκκληση για στρατιωτική ενίσχυση από τις ΗΠΑ, μιλώντας στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ο Ποροσένκο μίλησε για ελλιπώς εξοπλισμένους νεαρούς Ουκρανούς στρατιώτες που δίνουν «τον πόλεμο για τον ελεύθερο κόσμο». Και ζήτησε από τους Αμερικανούς μία χείρα βοηθείας. Ο Μπαράκ Ομπάμα- μαζί με αρκετούς ακόμη Δυτικούς ηγέτες- έχει καταδικάσει τις πράξεις της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ομως, τόνισε ότι η στρατιωτική ενίσχυση που θα παράσχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν θα περιλαμβάνει όπλα, παρά μόνο μη θανατηφόρο εξοπλισμό.

Ο Ποροσένκο έχει αντίθετη άποψη, τονίζοντας ότι ο ουκρανικός στρατός τα χρειάζεται και τα δύο. «Οι κουβέρτες και οι διόπτρες νυχτερινής όρασης είναι σημαντικά, αλλά δεν μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο με κουβέρτες», είπε ο Ποροσένκο στο Κογκρέσο, με τα μέλη του να τον χειροκροτούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ