«Ο Σαρκοζί με Σκότωσε» - iefimerida.gr

«Ο Σαρκοζί με Σκότωσε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με αφορμή την κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου που εξέδωσαν δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Le Monde με τίτλο «Ο Σαρκοζί με σκότωσε» μέσα από τις σελίδες του οποίου 30 επώνυμοι αλλά και ανώνυμοι εξιστορούν πώς η καριέρα τους καταστράφηκε εξαιτίας του Γάλλου προέδρου.

Σε μία από τις ενότητες του βιβλίου γίνεται αναφορά και στην πολύκροτη υπόθεση Μπετανκούρ (L' Oreal) και επαναδιατυπώνεται ο ισχυρισμός για χρηματισμό του Νικολά Σαρκοζί, κάτι που διαψεύδει η γαλλική προεδρία, η οποία δεν κρύβει την οργή της.

Ειδικότερα, μια πρώην ανακριτής, η Isabelle Prevost Desprez, υποστηρίζει ότι όταν διεξήγαγε την έρευνα για το σκάνδαλο Μπετανκούρ τουλάχιστον δύο μάρτυρες, μεταξύ των οποίων η νοσοκόμα της Μπετανκούρ, εκμυστηρεύθηκε σε συνεργάτη της ότι είχε δει τον Σαρκοζί να παίρνει μετρητά για την προεκλογική του εκστρατεία το 2007 από τον άνδρα της Μπετανκούρ.

Σύμφωνα με την ανακρίτρια, η συγκεκριμένη μάρτυρας δεν δέχτηκε να καταθέσει, διότι φοβόταν τον Σαρκοζί και τον δημόσιο διασυρμό που υπέστη η πρώην λογίστρια της Μπετανκούρ που πρώτη είχε μιλήσει για χρηματισμό του Γάλλου προέδρου.

Για την Isabelle Prevost Desprez αυτές οι εκμυστηρεύσεις είναι απειλή για τον Σαρκοζί, στον οποίο αποδίδει την απομάκρυνσή της από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ δηλώνει ότι για πάρα πολύ καιρό παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές της συνομιλίες.

Από το Ελιζέ διαψεύδουν τις κατηηγορίες που διατυπώνονται, κι έρχονται στο φως μέσα από δημοσιεύματα των εφημερίδων "Liberation" και "L' Express", με εκπρόσωπο της γαλλικής προεδρίας να δηλώνει ότι πρόκειται για σκανδαλώδεις και αθεμελίωτους υπαινιγμούς, συκοφαντίες και ψέματα.

Από το στρατόπεδο των Σοσιαλιστών, πάντως, η Μαρτίν Ομπρί ζήτησε αμέσως να αρχίσει έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες αυτές, για να διαπιστωθεί εάν ο Σαρκοζί χρηματίστηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ